Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Milford Sound

    Gerçeküstü Milford Sound, Yeni Zelanda'daki Güney Adası'nın güney bölümünde bulunan bir fiyort.

    Genel Bilgiler

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Te Wâhipounamu'nun bir parçası.

    Eğer bu korku uyandırıcı manzara için Yeni Zelanda'ya gelirseniz, buradaki geziniz için çıkaracağınız 'mutlaka görülmesi gereken yerler listesi' içinde Milford Sound, zirvede olmasa bile listenin oldukça üst sıralarında olacak. Milford Sound, oldukça gerçeküstü bir yer. İlk göz gezdirmenizde sizde merak uyandıracak ve başka bir dünyada olduğunuzu düşündürecek çeşitte görüntüler sunacak.

    Milford Sound, sarp kayalıklı uçurumlarla çevrili derin karanlık sular şeklindedir. Hatta bazılarının tepelerini karlar kaplar. Güneş düz şekilde yükseldiğinde, derinlerde yeşil ağaçlar ve yukarıdan aşağıya doğru çalılar bir battaniye gibi üzerini kaplar. Buradaki sularda penguenler, fok balıkları, yunuslar ve hatta balinalar bulunur. Bunun yanında uçurumlardaki yağmur ormanları, şelalelere, göllere ve buz kütlelerine ev sahipliği yapar.

    Buradaki hava durumları biraz anormal. Bu alan yıllık 7-9 metre arasında yağmur alır. Bize inanmalısınız, yüzlerce seyahat noktası inceledik ama böylesini daha önce hiç görmedik.

    Milford Sound'u gezmenin en iyi yolu, ya yürümek (Milford Track (rotası) bir klasiktir) ya gezi güzergahını takip eden bir tekne turu ya da bir kayık turu olacak.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler