Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Merida

    Meksika’nın en arkadaş canlısı ve güvenli şehirlerinden biri Yucatán eyaletinin başkenti olması nedeniyle Merida, büyük ihtimalle bölgedeki seyahatinize başlama noktanız olacak.

    Genel Bilgiler

    Cancun’a 3 saatlik araba mesafesinde bulunan Quintana Roo Bölgesi'ne giriş noktası olarak da kullanılıyor. Merida, çoğunluğu Maya kökenli yaklaşık 1 milyon nüfusu ile diğer büyük Meksika şehirlerinden ayrılıyor. Şehir birçok müzeye sahip. Örneğin: Şehir Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Modern Sanat Galerileri.

    Buraya turistleri çeken, şehrin zengin sömürge dönemi tarihi ve yerlilerin arkadaş canlısı mizaçları. Plaza Grande’ye (Zocalo) doğru yol alın. Burada yerlilerin arkadaş canlısı sohbetlerinden kaçamayacağınızı göreceksiniz. Aynı zamanda Zocalo’da iken en önemli turistik binaları görme fırsatınız da olacak.

    Bu yapılara örnek verecek olursak katedral, müzeye dönüştürülmüş sömürge dönemi evleri ve Modern Sanat Müzesi. Merida bolca kullanılmış kireçtaşı nedeniyle "Beyaz Şehir" olarak da anılıyor. Böyle şehirlerde yapılacak en iyi şey, etrafı keşfetmek ve onun bir parçası olmak.

    Bunu yaptığınız sürece sayısız meydanı dolaşacak, Paseo de Montejo gibi ağaçlıklı yollardan geçecek ve dar caddeler boyunca renkli evler göreceksiniz. Merida, en arkadaş canlısı şehir olmasının yanında, Meksika’nın en güvenli şehri.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler