Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Menorca

    En Ilımlı Balear Adası Menorca (Bazen Minorca diye okunur), Mayorka'dan sonra en büyük ikinci Balear Adası.

    Genel Bilgiler

    En Ilımlı Balear Adası

    Menorca (Bazen Minorca diye okunur), Mayorka'dan sonra en büyük ikinci Balear Adası. Formentera İbiza için neyse, Menorca da Mayorka için odur. Yalnızca biraz daha küçük, daha ılımlı versiyonu.

    Mayorka, genelde Kuzey Avrupa'nın turistlerini cezbeden gürültülü bir yer olsa da, Menorca bir bütün olarak daha sessiz bir halde. Tabii ki biz bu durumu oldukça seviyoruz. Buradaki deniz kenarı manzarası genelde taşlı. Bu özelliği beyaz kumlu bir plaj tarafından engelleniyor.

    Avrupa'da bulunan en ihtişamlı yerlerden biri. 1990'lı yılların ortasından itibaren, UNESCO'da Biyosfer Rezervi olarak listelenmesiyle beraber, diğer adalara göre farklılaşmaya ve güzelleşmeye başlamış. Bu adanın etrafında arabayla, scooterla ya da bisikletle dolanın ve turkuaz sularla beraber sessiz plajların huzuruna varın.

    Mahon (Mao, Menorca'nın başkenti) ya da Ciutadella de Menorca gibi kasabalara gidin, plajlarını daha düzenli ve daha kalabalık bulacaksınız. Mahon gibi bir yere gittiğiniz zaman, muhtemelen şirin limanı keşfedip bir şeyler atıştırmaya, Gürcü Çağı mimarisini ve bir ya da iki müzeyi incelemeye gideceksiniz. Daha içeride, inceleyebileceğiniz Naveta d'es Tudons (Milattan Önce 1000'li yıllara uzanan) gibi tarih öncesi kalıntılar veya La Mola gibi kaleler var.

    Daha zorlayıcı gezintiler arayanlar, epeyce düz olan bu adanın üzerinde bazı güzel manzaralar için Monte Toro'nun tepesine çıkabilir. Büyüleyici sahil manzarası boyunca dolaşmak, bir ceza değil. Yürüyüşünüzün sonunda boş bir sahil bulmaktan daha iyi ne olabilir?

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler