Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Melbourne

    Avustralya'nın En Kültürlü Şehri Melbourne, Avustralya'nın ikinci büyük şehri ve Güney Victoria eyaletinin başkenti.

    Genel Bilgiler

    Avustralya'nın En Kültürlü Şehri

    Melbourne, Avustralya'nın ikinci büyük şehri ve Güney Victoria eyaletinin başkenti. Dünyanın en "Yaşanabilir" şehirleri listesinde üst sıralarda yer alıyor. Şehir mimarisi, sahip olduğu müzeleri ve parkları ile ziyaretçileri günlerce meşgul edebilecek hoş bir şehir. Tarihi ve mimarisi ilk olarak 1800'lü yılların başlarında Avrupalılar tarafından düzenlenmiş. 19. yüzyılda ise beklenmedik bir zenginlik ve emlak patlaması yaşamış. Bu geliştirmeler ise şehir üzerinde kalıcı bir etki bırakmış.

    Takip eden yüzyıl içerisinde, bu eski binalarının yerine daha yüksek binalar yapılması için çalışmalara başlanmış. Neyse ki bazı tarihi yapılar bozulmamış ve hala birkaçı şehrin içerisinde dağınık da olsa yerlerini korumaya devam etmişler. Bu yapılar içerisinde mutlaka görmeniz gerekenler: Flinders Street Tren İstasyonu ve Eski Melbourne Hapishanesi. CBD gibi bazı modern yapılarını da keşfetmelisiniz. (ve tırmanmalısınız!) Göçmenlik Müzesi ve Polis Müzesi gibi müzeler şehrin görülmesi gereken yerleri arasında. Ayrıca birkaç gününüzü Carlton Bahçesi içerisinde bulunan Melbourne Müzesi'ni gezerek harcayabilirsiniz. Bilim ve Yaşam Galerisi'nde etkileyici dinozor iskeletleri de bulunmakta.

    Melbourne'a gelip şehrin size sunduğu hoş parkları gezmeden gitmek düşünülemez. Kraliyet Botanik Bahçeleri ve Flagstaff Bahçeleri şiddetle tavsiye edilir. Bu şehirde yapacak olduğunuz bir gezi ne kadar ilginç ve etkileyici olur, düşünebiliyor musunuz? Fakat buradan ayrılmadan önce buradaki güzel plajlardan, gece hayatından ve restoranlardan bahsetmeliyiz (Göçebe bir şehir olduğundan mutfağı çok çeşitli). Bütün bunların çok güzel şekilde harmanlandığı denize nazır mahalle St. Kilda'yı tavsiye ederiz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler