Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Marakeş

    Fas'ın Özeti Olan Şehir Marakeş Eski imparatorluk şehirlerinden biri ve Fas'ın en büyük dördüncü kenti.

    Genel Bilgiler

    Fas'ın Özeti Olan Şehir Marakeş

    Eski imparatorluk şehirlerinden biri ve Fas'ın en büyük dördüncü kenti. Eğer Fas'ın tamamını içerecek, onun özetini aktaracak bir şehir seçecek olsaydık bu muhtemelen Marakeş olurdu (Şehrin adının kökeni, ülkenin şuan ki İngilizce adından geliyor).

    Buranın doğal manzarası ile başlayacak olursak, arka plandaki muazzam Atlas, yarım günlük sürüş mesafesindeki Sahra ve yine aynı uzaklıktaki Atlantik ile turistlere harika bir Fas sunan Marakeş'i, kesinlikle görmeniz gerekir. Ayrıca şehir, diğer duraklara geçişler için mükemmel bir nokta ve burada biraz zaman harcamak için sağlam sebepler sunar.

    Marakeş'in içinde bulunan eski Medine ve şehrin modern tarafı Gueliz gibi yerler karşıtlıklar barındırır. Turistlere göre Medine, birçok gezinti alanını içerir. Bazı pazar yerleri ile bitişik olan Djemaa El-Fna Çarşı Meydanı ise keşfe başlamak için en iyi yer (Ki burası özellikle gece hareketlenir). Aktivitelerin kaotik merkezi olan bu yerde, meydanda takılmak ve labirent şeklindeki sokakları keşfetmekten keyif alacaksınız. Neyse ki mağaza çığırtkanları sadece 'biraz' ısrarcı.

    Burada hediyelikler, ayakkabılar, baharatlar, elbiseler ve daha birçok şeyi satın alabilirsiniz. Ayrıca kokuları ve atmosferi sizi sarhoş edebilir. Her şeyin bütün bunlarla sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, sizin için güzel bir haberimiz var. Hayır, daha yeni başlıyorsunuz. Şehrin bir çok bölümünden görülebilen 12. Yüzyıl Koutoubia Camisi (Özellikle 70 metreden uzun minaresiyle), en önemli abidelerinden biri.

    Karmakarışık dekorasyonu ve içindeki çarpıcı avlularıyla Ben Youssef Medresesi ve aynı şeyleri söyleyebileceğimiz Saadian Mezarları (1554-1659 yıllarında burada yaşamış olan Saadi Hükümdarlığı'nın 60 üyesi bu mezarlara gömülü), Marakeş'te görülmesi gereken yerlerden bir kaçı. El Bahia Sarayı ve Dar Si Said Müzesi, (Fas'ın el zanaatları ve sanatlarını içeren) diğer görülmesi gereken kültürel yerlerden.

    Marakeş'in dışında yetişen hurma bahçeleri ve Majorelle kaktüs bahçelerinden özellikle bahsetmek istedik. Bu alanlarda gezilip görülecek yerler arasında olmayı hak ediyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler