Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Maputa

    Çok çekici olmasa da keyifli 1.8 milyona yakın nüfusu ile Maputa, Güneydoğu Afrika’da bulunan Mozambik’in hem en büyük şehri, hem de başkenti.

    Genel Bilgiler

    1975’te Portekiz’den bağımsızlığını kazanana kadar şehir Lourenço Marques olarak anılmaktaydı.

    Şehrin tarihi 16.yy’a, Portekizli denizcilerin bölgeyi keşfetmeye başladıkları zamana kadar gitmekte. Santo Nehri’nin kaynağında yer alan Swaziland, şehrin 50 km batısında, Güney Afrika sınırı ise şehrin 100 km güneyinde yer alıyor. Maputo, Mozambik’teki en büyük limana ev sahipliği yapıyor.

    Nereyi ziyaret ettiğinize bağlı olarak, şehri "çekici" şeklinde tarif etmek biraz zor. Şehir, Pelesenk Ağaçları ile sıralanmış geniş bulvarlara, yeşil parklarla ve sömürge dönemi binalarına sahip (Tren İstasyonu gibi). Bazı sahilleri de neredeyse muhteşem olarak değerlendirilebilir. Fakat yine de şehrin büyük bir kısmı "Sovyetler Tarzı" olarak adlandırılabilecek, mükemmellikten uzak çimento yapılara, büyük billboardlara ve kötü bir trafiğe sahip.

    Tamamen çekici olmasa da Maputa yine de keyifli bir şehir. Canlı ve renkli pazarlardan bir tanesini keşfedin (cumartesi günleri Xipamine Market veya balık, meyve ve baharatlardan ev eşyalarına kadar her şeyi bulabileceğiniz Mercado merkezi gibi) veya yerel kahvenizi yudumlayıp saatlerce konuşabileceğiniz canlı kafelere gidin; ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler