Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Manila

    Kötü üne sahip bir şehir düşünelim ve dürüst olalım.

    Genel Bilgiler

    Manila şehrinin bir sürü sevilmeyecek yanı var. Kalabalık, hava kirliliği, zayıf altyapı, gecekondu mahalleleri ve fakirlik akla ilk gelenlerden. Endonezya’daki Jakarta, her ne kadar şehrin bölgedeki benzeri olsa da, aradaki benzerlik Jakarta’nın lehine doğru azalmaktadır.

    Şehrin birkaç kötü özelliğini kabul ettiğiniz takdirde, şehir zengin, kompleks bir tarih ve kültüre sahip, bunlardan faydalanmasını bilirseniz burayı beğenebilirsiniz bile. Buraya şehrin ve ülkenin dinamiğini anlamak için gelmedikçe ve Tondo’da bir gecekondu turu yapmadıkça; turistlerin tercih ettiği noktaları gezer ve kişisel eşyalarınız için birkaç basit önlem alırsanız, hiçbir problem yaşamayacaksınız.

    Peki Manila’da görülecek ne var? Her şeyden önce Intramuros vey Eski Manila. Burası tarihi ülkenin İspanyol yönetimi altındaki günlerine dayanan, şehrin tarihi merkezidir. Burada muhteşem Manila Katedrali'ni, Fort Santiago’yla beraber birçok sömürge dönemi yapısını ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

    Kesinlikle görmeniz gereken bir başka yer ise, göz kamaştırıcı Rizal Park. Burası zengin tarihi ile Manila’nın kalbi konumunda. Burası, ilgi çekici binalara ve yeşil alanlara ev sahipliği yapıyor. Çin Mahallesi ve müzeler arasında bir yerde (Filipinler Ulusal Müzesi veya Ulusal Sanat Galerisi’ni ziyaret edebilirsiniz) günlük hayatın nasıl olduğunu görmek için, lüks alışveriş merkezlerine veya açık hava pazarlarına uğrayıp, biraz alışveriş yapın.

    Uzun bir günün ardından gün batımını seyretmek için kendinizi Manila Körfezi’ne atın, buranın neden tamamen kötü bir yer olmadığını böylece anlayabilirsiniz. Aslında burayı bir bakıma sevebilirsiniz bile…

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler