Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mandalay

    Göz alabildiğine Budist Tapınağı Mandalay, Mynmar’ın 2.

    Genel Bilgiler

    büyük şehri ve ülkenin kalbinde yer alır. Şehir, Irrawaddy Nehri’nin kıyısında ve Çin ile gelişmiş, Hindistan ile gelişmekte olan ticari ilişkileri nedeniyle Yukarı Myanmar’ın ekonomik ve kültürel merkezi. Kraliyet Sarayı gibi şehirde ilgi çekici birkaç turistik yer var, fakat burası daha çok taşraya ulaşım noktası olarak kullanılıyor.

    Mandalay, 1857’de Kral Mindon’un, bir Budist şehri kurulması arzusunun gerçekleştirilmek istenmesi nedeniyle kurulmuş. Kral Mindon, Burma Kraliyet Ailesi’nin tahtta hüküm sürdüğü son yılları geçirdiği yeni başkenti kurmuş. 2. Dünya Savaşı sırasında önce Japon daha sonra Müttefik Kuvvetler’in bombalamaları sonucu şehrin orjinal kültürel zenginliğinin çoğu yok olmuş ve bugün ziyaret edebileceğiniz çoğu tarihi bina yeniden inşaa edilmiştir.

    Kraliyet Sarayı dışında (eğer yeniden inşaa edildiği gerçeğini unutursanız size hala güzel gelecektir). Maha Myat Muni Paya’da (şehirdeki en kutsal Budist Tapınağı) bulunan muhteşem altın Buddha ve karışık işlemeleriyle Shwenandaw Manastırı gibi birçok dini yapı var. Bunların arasından en ilgi çekici olan Budist Tapınağı(pagoda) ve tapınaklar Mandalay Tepesi’nde bulunur. Şehrin dışında ise Amarapura, Sagaing, Mingun and Inwa gibi ilgi çekici kasabalar bulabilirsiniz.

    Not: Mandalay, gelişmiş bir uluslararası hava ağına sahip olduğundan Myanmar tatiline başlamak için uygun bir nokta.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler