Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Makao

    Portekiz'in Çin İle Buluştuğu Yer Pearl River Delta boyunca uzanan Macau; Çin Halk Cumhuriyeti özel idari bölgesidir, aynı Hong Kong gibi 1500’lü yıllardan 1999 yılına kadar bir Portekiz sömürgesi olan bölge, özenle hazırlanmış bir tören ile, Çin'e geri verilmiş.

    Genel Bilgiler

    Portekiz'in Çin İle Buluştuğu Yer

    Pearl River Delta boyunca uzanan Macau; Çin Halk Cumhuriyeti özel idari bölgesidir, aynı Hong Kong gibi 1500’lü yıllardan 1999 yılına kadar bir Portekiz sömürgesi olan bölge, özenle hazırlanmış bir tören ile, Çin'e geri verilmiş.

    Macau günümüzde birçok kültürü harmanlayan bir şehir haline gelmiş. Öyle ki, şehir içinde sömürge döneminin izlerini taşıyan sokaklar ve kiliselerin yanı sıra, tapınaklar ve diğer tarihi alanlar ile tüm birikiminizi Çinli kumarbazlara kaybedebileceğiniz büyük kumarhaneler birbirine karışmış durumda. Dünya'da başka hiçbir şehir, Macau Şehri kadar kumardan kazanç sağlamıyor. Macau, küçük bir şehir ve uzunluğu birkaç kilometreden öteye geçmiyor. Bölge aynı zamanda, Taipa ve Coloane Adaları'nı da kapsar ve köprü ile anakaraya bağlanır.

    Macau’nun geleneksel turistik yerleri arasında Senado Meydanı, oldukça fazla miktarda turist çekiyor. Senado Meydanı’nın etrafında ise çeşmeler, mozaik zeminler ve sömürge döneminden kalan binalar bulunuyor. Bu meydanda, sokaklar arasından geçildikten sonra insanlarla dolu olan St. Paul Harabeleri görülür. Ne yazık ki harabelerin sadece dış cephesi ayakta kalmış.

    Macau’nun farklı dönemleri harmanlayan yapısından bahsetmiştik. Buna göre, harabelerin yakınında bulunan Monte Fort Alanı da şehir ile bir uyum yakalamış. Monte Fort eski askeri merkezdir ve hoş bir Macau manzarası sunar. Bunların dışında, ilgi alanınıza göre; Lin Fung Tapınağı'nı, A-Ma Tapınağı'nı, Grand Prix'yi ve Şarap Müzesi’ni gezebilirsiniz. Macanese yemeklerini denemeyi unutmayın. Taipa Adası etrafında sakin yürüyüşler yapabilir, dinlenebilirsiniz. Kumar merakınız varsa, Las Vegas’ı anımsatan Macau kumarhanelerini ziyaret edebilirsiniz. Bunlardan biri dünyanın en büyük kumarhanesi olan Venetian Makao’dur.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler