Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Magma Dergisi 8 Sayı: Kaz Dağı'nı Yenemezsin

    Magma Dergisi, 8. sayısında Kaz Dağları’nı kapağına taşıdı. Geçmişten efsaneler aktaran, şefkat ve şifa yayan Sarıkız Ana’nın yurduna konuk oldu. Her ağacı, her parça taşı, her damla suyu kutsal sayılan Kaz Dağları’nın doğasını ve yaban hayatını inceledi.

    Göçebe geçmişin renkli geleneklerinden biri deve güreşi. Her yıl aralık-mart ayları arası Ege ve Akdeniz kasabaları iddialı, keyifli ve coşkulu anlara sahne oluyor. Magma, neşesi kadim zamanlarda kök bulan deve güreşi şenliklerini benzersiz fotoğraflarla takip etti.

    Endonezya’nın Wayang Adaları, birbirine geçmiş adaların oluşturduğu bir labirent. Tropikal bitki örtüsünün kapladığı uçurumları, rüzgarlara bile kapalı sayısız koyları, kumsallarıyla masalsı bir manzara. Magma, bu mavi labirentin derinliklerindeki rengarenk dünyayı sayfalarına taşıdı.

    İnsanı insan yapan nedir?

    Magma Baykuş bu sorunun yanıtı aradı. Homo naledi aracılığıyla tüm insansılara ilişkin sırları araladı. Son buluntularla insanın sırlarını anlatan yazının başlığı şöyle: Mantık, Ocak, Alet, Ahlak.

    Amasya Dağların Avucunda

    Yeşilırmak’ın yardığı derin vadide, iki kıyıdaki dar hatlara yayılmıştır Amasya... Saadet Özen; kalesi, kaya mezarları, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalma görkemli anıtları, yalıboyu konakları, içinde yaşamaktan mutluluk duyan insanlarıyla Amasya’yı kaleme aldı.

    Ortaçağ Rüyası Almanya-Bavyera

    Masal dünyasından sevimli, minik köyler; berrak göller; dalgalar halinde yükselen tepeler... Magma, Alpler’in büyülü atmosferine açılan Almanya’nın Bavyera eyaletini fotoğrafladı.

    Yeşil Yol Cerattepe ve Üç Kadın: Gönül, Rabia, Neşe

    Doğu Karadeniz Dağları’nı tehdit eden Yeşil Yol dozerleri Kaçkar yaylalarında tedirginlik yarattı. Magma, Rize ve Artvin’in üç direnişçi kadınıyla konuştu.

    Çamlıhemşin Pastaneler ve Konaklar

    Rusya’ya, Polonya’ya, İran’a gittiler. Pastacılık, fırıncılık, lokantacılık öğrenip döndüler. Bugün Türkiye’den çok bilinen pastane ve fırınların sahipleri, işte o meslek yolcuları; Doğu Karadeniz’in en yüksek dağı Kaçkarlar’ı mesken tutmuş Hemşinliler. Magma, iki yüz yıl evvel dünyaya açılan Hemşinlilerin öyküsünü araştırdı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler