Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Magma Dergisi 12. Sayı: Cenneten Sonra Sri Lanka

    Magma Dergisi, 12. sayısında Sri Lanka’yı kapağına taşıdı. Binbir Gece Masalları’nda maceracı gezgin Sinbad, yedi yolculuğunun ikisini bu adaya yapar. Dinsel söylencelerde, Adem’in cennetten indiği ada diye geçer. Çünkü yeryüzünde cennete en benzeyen yer olduğu düşünülür. Magma’nın doğabilimci yazarı ve fotoğrafçısı Ahmet Karataş, o hayaller ve öyküler ülkesi Sri Lanka’daydı..

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543815/640xauto.jpg)

    #VahşiGüzeldir

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543824/640xauto.jpg)

    Magma’nın özel eki Baykuş’ta Mark Twain’in Osmanlı seyahati yer aldı. Amerikalı yazarı ünlü yapan "Saflar Yabancı Ülkede" adlı kitabının öyküsü...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543836/640xauto.jpg)

    Efes ziyaretinin ardından gemi tam yola çıkacağı sırada Osmanlı devleti memurları gelip yolcularına harabelerden topladıkları bütün eserleri bırakmalarını söyler. Yoksa gidemeyeceklerdir. Evet, sahiden herkes epey bir şeyler toplamıştır.

    Yukarı Dicle, nehrin kollarında

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543842/640xauto.jpg)

    Sayısız yerden doğuyor, sayısız kaynaktan besleniyor. Gümüş simler halinde süzülen dereleri, binbir çeşit efsaneyi, hikâyeyi topluyor. Tarih öncesine ve geleceğe akıyor. Tarihin ve tarımın anavatanı Mezopotamya’nın iki atardamarından biri Dicle Nehri. Magma, Elazığ’ın Yıldızhan köyünden başlayıp sınır ötesine geçtiği Cizre hattına kadar Dicle’nin akışına katıldı.

    Teksen Kale, Bitinya'nın sır coğrafyası

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543845/640xauto.jpg)

    Lahitler, sütunlar, onur yazıtları... İstanbul ile İzmit arasındaki bölge, görkemli Roma Devri' nin izlerini barındırıyor. Fotoğrafçı ve yazar Bünyad Dinç, ormanın derinliklerinde kaybolmuş kaleyi andıran gizemli bir yapılanmanın kalıntılarını aradı...

    Saraybosna'da bahar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543851/640xauto.jpg)

    Kızıl damları ve minareleriyle etrafındaki tepelere sarılmış Saraybosna... Uzaklarda, zirveleri hala beyaz dağlar seçiliyor. Güneş, yorgun geçen kışın bittiğini gösterir gibi parlıyor. Magma, huzurlu ve mutlu bir bahar tatili vaat eden Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’yı sayfalarına taşıdı.

    Hollanda, aydınlık Avrupa

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543863/640xauto.jpg)

    Topraklarının bir kısmı deniz seviyesinin altında, dümdüz bir ova ülkesi. Özgürlüğün, huzurun, refahın sakin sığınağı... Magma’dan Hakan Deliç, Hollanda’yı boydan boya dolaştı.

    Okmeydanı, geleceğini arayan semt

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543875/640xauto.jpg)

    Gecekondulardan çarpık apartmanlaşmaya geçiş yapan semtte gökdelenleşmeye ilişkin hayaller kuruluyor. Magma, Okmeydanı’nda köyden kente göçün yetmiş yıllık serüvenini izledi, semt sakinlerinin geleceğe ilişkin kaygı ve umutlarını dinledi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler