Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Magma Dergisi 11. Sayı Bayilerde: Zamansızlık Ülkesi Japonya

    Magma Dergisi, 11. sayısında Japonya’yı kapağına taşıdı. En uzak geçmişle en hayali geleceğin bir arada yaşadığı ülkenin oyun oynar gibi konuşan halkı Japonlar. Çizgi kahramanlar gibi yaşayan genç kızlar ve genç erkekler, bilim kurgu yazarlarına ilham veren, dünyanın en kalabalık kenti Tokyo... Magma, en güneyinden en kuzeyine Japonya’nın adalarını dolaştı ve evlerine konuk oldu.

    #gelecekşimdidir

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548636/640xauto.jpg)

    Magma’nın özel eki Baykuş, Ortadoğu’nun son beş yüz yılını inceledi. Osmanlı, tam beş yüz yıl önce Ortadoğu'ya hükmetmeye başladı. Ortadoğu'nun birliğini inşa etti. Avrupa'nın kuşatıcı etkisi, bu uygarlık beşiğini de sardığında dört yüz yıl süren barıştan geriye çok az şey kaldı. Kemal Tayfur, çözülen toprakları ve dağılan birliğiyle bir karanlıklar odağına dönüşen Ortadoğu’yu kaleme aldı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548642/640xauto.jpg)

    Galapagos, Efsunlu Adalar

    Charles Darwin'in türlerin kökenine ilişkin meşhur araştırmasına ve evrim teorisine esin veren efsunlu coğrafya... Pelin Asfuroğlu, Büyük Okyanus'un sonsuzluğunda, anakaralara uzak ve yalıtılmış konumuyla Galapagos Adaları’na ait çarpıcı sırları Magma için fotoğrafladı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548651/640xauto.jpg)

    Tire, Minareler, Serviler, Veliler

    Eğri büğrü sokakları, dervişlerin sakalları gibi göğe uzanan servileri, yalnız minareleri, hanları ve tüm şehre yayılan pazarıyla bir eski zaman şehri Tire. Magma, tarihine, geleneklerine, doğasına sadakatini koruyan Tire’yi sayfalarına taşıdı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548666/640xauto.jpg)

    Endonezya Sülfür Ocakları

    Derin bir krater; dibinde bir asit gölü. Sülfürden ibaret devasa kayalar mavi alevlerle ve kesif bir duman yayarak yanıyor. Hidrojen sülfat bulutlarının içinde işçiler dolaşıyor. Uygar Önder Şimşek, yeryüzünün en gerçeküstü görünümlerini sunan Endonezya'nın Java Adası'ndaki sülfür madenlerini Magma için fotoğrafladı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548675/640xauto.jpg)

    Ani Harabeleri Hayalet Mabet

    Yedi kapılı surlarla çevriliydi... İpek Yolu'nun ve Kafkasya'nın Anadolu ile buluştuğu kavşaktı. Mabetleri, hanları, kervansaraylarından yansıyan ihtişam yüzyıllarca parladı. Mimarların, taş ustalarının, sanatçıların hayallerini süsleyen Kars yakınlarındaki Ani, şimdi bir hayalet kent.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548681/640xauto.jpg)

    HES ve Barajlar Ağlayan Nehirler

    Gelişmiş ülkeler rüzgâr ve güneş enerjisine geçiş yaparken Türkiye'de ise HES furyası yaşanıyor. Nehirler, dereler, en verimli araziler, köyler kaybolmakta. Muhteşem doğa parçaları endemik bitki ve canlılarıyla yok oluyor. Dünyanın tanıdığı fotoğraf sanatçısı Murat Germen fotoğrafladı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548687/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler