Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Magma Çocuk Yürüyüşü

    Magma’nın okur yürüyüşü, Nisan ayında çocuklar için yapıldı. Çocukları kuşlarla buluşturmayı amaçlayan gezi Türkiye’nin uluslararası öneme sahip kuş alanlarından biri olan Gala Gölü’nde düzenlendi.

    Fotoğraf: Yakup Eyüp / Yüksel Öztürk

    Türkiye - Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü yerde meydana getirdiği delta, dünyanın en önemli kuş yollarından birinin üzerinde. Kuş gözlemcisi ve TEMA Vakfı gönüllüsü Dilek Geçit, çocuklara dürbün ve teleskopla kuş gözlemi yaptırdı. Geçit, Magma Çocuk Yürüyüşü izlenimlerini bizimle paylaştı: “Çocukların yürüyüş boyunca doğaya ve kuşlara gösterdikleri yakın ilgi biz yetişkin katılımcıları oldukça mutlu etti.

    İçlerinde kuşları kitaplardan tanıyan ve isimlerini bilenler olması başka bir sürprizdi. Dört yaşındaki Cem Özgür, şuna bakın gerçek leylek diyerek hepimizi güldürmeyi, düşündürmeyi başardı. Aslında çocukların leylekleri ve doğayı sadece kitaplarda değil bu etkinlikle tanımaya başlaması ne kadar önemli bir adım diye düşündüm o an. Yürüyüş boyunca başta çeltikçi, saz delicesi, şahin, küçük akbalıkçıl ve kum kuşlarını gözlemledik.

    Memeli hayvanların ayak izlerinden tanımlama yapıp çiçekleri büyüteçle inceledik. Dönüş yolunda, Gala Gölü’nden ayrılıp Dalyan Gölü’ne geçer geçmez gözlemlediğimiz flamingolarla günün en güzel anlarını yaşadık. Sadece belgesel ve çizgi filmlerde flamingoları gören çocuklar kadar büyükler de iki yüz tanesini bir arada görünce oldukça heyecanlandı. Kur danslarını dürbün ve teleskopla gözlemleyince daha da keyiflendik. Birkaç kuğu ve ak pelikan gözlemi yaparak bölgeden ayrıldık.”

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler