Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Madeira

    Sonsuz Bahar Adaları Bazı yönleri ile Madeira, gerçek olmayacak kadar güzel.

    Genel Bilgiler

    Sonsuz Bahar Adaları

    Bazı yönleri ile Madeira, gerçek olmayacak kadar güzel. Bir çok miktarda yarı tropikal volkan adalarından oluşan bu adaların en büyüğü Porto Santo ve Madeira Takımadaları. Madeira ve Porto Santo Adaları, Atlantik Okyanus’unda Fas’ın batısında ve Tenerife Volkanik Adası'nın ise kuzeyinde konumlanmıştır.

    Muhteşem manzarası ve yıl boyunca süren ılık havası ile Madeira, yılın her zamanında ilgi gören favori bir adadır. Evet ada çok sıcak değil, genellikle ılıktır. Zaten Madeira’ya “sonsuz bahar” benzetmesinin yapılmasının sebebi de budur. Madeira’da bulunan bir yerleşim yeri olan Funchal, adanın en büyük şehridir. Funchal, kırmızı çatılı binaları ve bereketli yeşil bitki örtüsü ile güzel bir tezatlık oluşturan masmavi okyanus sularıyla çevrili, rüya gibi bir ada şehridir. Aynı zamanda Portekiz’in en güzel şehri olarak kabul edilir.

    Şehirde etkileyici konaklar, çarşılar, hoş bahçeler ve parklar bulunmaktadır. Örneğin şehirde bulunan, art deco tarzındaki rengarenk Mercado dos Lavradores, kentin güzelliklerinden biridir. Ayrıca bölgede yer alan Se Katedrali’de görülmeye değer bir yer. Beraber delice güzel bir manzara oluşturan, kırmızı çatılı büyük şehir Funchal, yemyeşil bitki örtüsü ve koyu mavi okyanusu ile sert bir kontrast oluşturuyor. Etkileyici köşkleri, park ve bahçeleri ve Se Katedral'i ile Portekiz'in en güzel şehirlerinden biri.

    Şehrin dışına doğru her hangi bir yerine ilerlediğinizde, dağların içine gitmek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü burada adanın % 90’ını kapsayan dağ kütlesi bulunuyor ve dağın deniz seviyesinden yüksekliği 500 metre. Dağlardan çiftçilere su aktarılmasını sağlayan Levadas su kemerinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Ama belki de, iç kısımdaki muhteşem manzarayı keşfetmek için yapılacak en iyi şey; sarp kayalıklar, uçurumlar, şelaleler ve gölleri gezmek olacaktır. Ayrıca, yöreye özel Laurel Ormanı’da mutlaka görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biri. Madeira’da gezilecek yerlerden diğerleri ise, Cabo Girao okyanusu kayalıkları, Sao Vicente mağaraları ve adanın doğusunda yer alan Ponta de Sao Lourenço kayalıklarından oluşuyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler