Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Machu Picchu Bileti Almanın En Kolay Yolu

    Peru denilince ilk akla gelen yerlerden biri Inka’ların antik şehri, dünyanın yeni yedi harikasından biri ve Unesco dünya kültür mirası listesinde yer alan Machu Picchu şehri gelir akla.

    Machu Picchu’ya giriş bileti sitenin girişinde satılmıyor. Bu yüzden seyahate karar verir vermez ya da tarihiniz belli olur olmaz internetten biletinizi satın alın. Çünkü Machu Picchu’ya 2500, Huayna Picchu'ya ise sadece 400 ziyaretçi kabul ediyorlar.

    Peki gelelim bileti nasıl ve nerden alacağınıza. Machu Picchu, Huayna Picchu ya da Machu Picchu Dağına bileti 4 şekilde alabilirsiniz.

    Resmi Websitesi - Online Satış

    Sol tarafdaki book online'in altindaki kutudan Machu Picchu'yu hemen altındaki "Seleccion Ruta" yazılı kutudan hangi tip bileti alacağinizi seçin.Machu Picchu, Huayna Picchu, Machu Picchu Dağı (Montana) ve Manuel Chavez Ballon Müzesi biletlerini devletin resmi bilet satış sitesinden alabilirsiniz. Siteden bileti nasıl alabileceğinizi size aşağıda kısaca adım adım kısa anlatacağım.

    1. Siteye giriş yapın.
    2. Yukarıdan dili İngilizce seçin
    3. Sol taraftaki book online'in altındaki kutudan Machu Picchu'yu, hemen altındaki "Seleccion Ruta" yazılı kutudan hangi tip bileti alacağinizi seçin.

    Machu Picchu Bileti - s/128 (~$37) - Günlük Bilet:2500
    Machu Picchu ve Huayna Picchu -s/152 (~$44) - Günlük Bilet: 400
    Machu Picchu ve Machu Picchu Dağı - s/142 (~$41) - Günlük Bilet :800
    Manuel Chavez Ballon Müzesi - s/22 (~$7) - Bilet sınırı yok

    4. Takvimden gitmek istediğiniz tarihi seçin.

    1. Sayfanın ortasında açılan alandan foreign category yazan kısmın yanındaki quantity'nin altını tıklayıp kaç adet bilet almak istediğinizi girin.
    2. Step 2'ye basın. Adınızı (name) ve soyadınızı (surname) yazın. Cinsiyetinizi (M- erkek F- kadın), ülkenizi (country) seçin, yaşınızı (age) ve pasaport numaranızı yazın.
    3. Step 3'e basın. Açılacak sayfa bilet koşullarıdır. İster bastırın ister pdf olarak kaydedin.
    4. Bir sonraki sayfada elektronik posta adresinizi girip bilet tarihinin altında yer alan 2 tane kutucuğu tıklayın. Reserve generating butonuna basın. Rezervasyonunuz tamamlandı. Rezervasyonu ve rezervasyon numaranızı kaydedin.
    5. Ödeme yapmak için Payments‘a tıklayın. Sistem sadece Visa kartlarını kabul ediyor.
    6. Rezervasyon kodunuzu kutuya yazıp öde (pay) tuşuna basın. Önünüzde açılan sayfada kredi kartı bilgilerinizi girip, ödemenizi yapın. Biletinizi satın aldınız, tebrikler. Artık biletinizi basabilirsiniz.

    Bunlar çok uzun okuyamam derseniz o zaman site üzerinden nasıl bilet alındığını gösteren videomu izleyin.

    Öğrenci ve indirimli biletleri internetten satılmıyor. Visa kartınız yoksa yaptığınız rezervasyon kodu ile Banco de la Nacion şubesinden nakit olarak ödeyebilirsiniz.

    Seyahat acentası ve websiteleri

    Cusco ve civarındaki birçok acente ve internetteki bazı siteler Machu Picchu, Huayna Picchu ve diğer ören yerlerinin biletlerini satıyorlar. Bu acenta ve websiteleri biletlerin üstüne belli bir komisyon koyuyor ve bazen fiyatlar %50 ve üzerinde olabiliyor.

    Cusco merkezdeki kültür ofisi

    Cuzco merkezindeki Plaza de Armas Meydanı'na yakın olan Instituto Nacional de Cultura (INC) ofisinden (Calle San Bernardo) biletinizi nakit olarak satın alabilirsiniz. Öğrenci ve indirimli biletleri buradan da temin edebilirsiniz. Ofisin çalışma saatleri 8:00 ile 16:00 saatleri arasındadır.

    Aguas Calientes'deki kültür ofisi

    Machu Picchu'ya çıkmak için herkesin geldiği ve konakladığı küçük köy Aguas Calientes'de meydana birkaç yüz metre mesafedeki Machu Picchu Kültür Merkezi'nden biletinizi sadece SOL ile alabilirsiniz. Ofisin çalışma saatleri 5:00 ile 21:00 arasındadır.

    Uzun İnce Bir Yoldayım'a ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler