Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Macera Dolu Bir Balayı Sizi Bekliyor

    Balayına keşfedilmemiş bir yere gitmeye ne dersiniz? Evlilik planlaması, düğün telaşı derken çiftler Meksika, Akdeniz ya da Maldivler gibi daha sakin ve dinlendirici yerlere gitmeyi planlıyor. Fakat siz balayınızda spa merkezinde dinlenmek yerine maceraya atılmayı tercih ediyorsanız, birkaç güzel önerimiz olacak.

    Asya’da mutlu evliliğin sırlarını keşfedin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532724/640xauto.jpg)

    En mutlu evlilikler Asya’da başlar derler, en azından şu anda Ho Chi Minh’da yaşayan Annie Taylor öyle söylüyor. Uçurum kenarında bulunan ve muhteşem manzara sunan Taktsang Palphug Manastırı, rahatlatıcı kaplıca havuzları ile Buthan, size sayısız romantik gezi imkanı sunuyor. Turizm ekonominin önemli bir parçası olduğundan dolayı sunulan imkanları keşfederken hiç sıkılmayacaksınız .

    Batı Buthan’da bulunan Amankora Paro Pansiyonu'nu anlatırken Taylor:

    “Dağ evleri Buthan’ın genel mimarisine uygun olarak tasarlandı. Doğal taşların yontulması ile şekillendirilmiş duvarlar, hafif eğimli tavanlar, ahşap temalı eşyalar ve büyük boy yatak, şömine ve mozaik karo küvet ile size romantik bir rahatlık sunuyoruz. Mum ışığında romantik bir yemek yerken aynı zamanda çağlayan nehirleri dinleyebilirsiniz.”

    diyor.

    Britanya’nın büyülü dağları

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532727/640xauto.jpg)

    Singapurlu Smitri Modi, İskoçya tepelerine aşık birisi, tabii en sevdiği filmin burada çekilmiş olmasının da bunda büyük payı var. Güzel İskoçya’nın sunduğu imkanlar bunlarla sınırlı değil...

    “Eski Çağ tarihi, doğallık ve peri masalları size göreyse buraya gelmelisiniz” diyor Modi. “Büyüleyici hayvanlar ve bitkileri anlatmaya zaten kelimeler yetmez. Burada, bu vahşi yapacağınız bir yürüyüş hayatınızı tamamen değiştirecektir. Büyüleneceksiniz!” diye de ekliyor.

    Gezinize adını talihsiz aşıklardan alan Lomond Gölü'nden başlamanızı öneriyorum. Göl, İskoçya’da yüksek ve alçak dağları birbirlerinden ayıran bir sınır niteliğinde ve çiftler; kayak, kano ya da motorlu tekne ile bu güzel yeri gezebilirler.

    Bir diğer büyüleyici mekan ise Eilean Donan Şato. 13. yüzyılda inşa edilmiş olan bu şato ve önünde bulunan köprü, İskoçya’nın en çok fotoğraflanan yerlerinden bir tanesi. Çiftler şatonun içinde de evlenebilirler.

    Avrupa’nın egzotik sürprizi

    ![](http://www.jungletribe.com/media/andaluzija/granada.jpg)

    Avrupa’da, Fransa ve İtalya genelde balayı için tercih edilen yerler. Yeni Delhi’den Nargis Ansari ise, İspanya’nın “Dünyadaki en romantik ve egzotik” yer olduğunu söylüyor. Ansari:

    “Peri masalı gibi bir balayı geçirmek için Toledo’ya gidin. Parke taşlı kaldırımları, eski çağdan kalma duvarları ve rahat ve şık restoranları var. Kıyı bölgesi olan Andalucía ise size flemenko keyfini, tapas restoranlarını ve romantik gitar ezgilerini sunuyor. İspanya’da aradığınız her şey var; güneş, kum, deniz ve diğer her şey…”

    Adaları gezmek isterseniz Kanarya Adaları'ndaki Tenerife’yi öneriyor. Güneydeki turistlerden uzak olan bu kuzey bölgesinde, daha çok yerli eğlenceler ve restoranlar var. “Taşlık bölgeler ve mükemmel manzaraların yanı sıra, bembeyaz kumlu sahiller size hayalindeki balayını yaşatacak” diye ekliyor Ansari.

    Kanada’da karlar altında romantizm

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532730/640xauto.jpg)

    Güneş kremi ve denizden uzak zaman geçirmek isteyen çiftleri için Kanada’nın batısında bulunan Louise Gölü kenarındaki “Fairmont Chateau Lake Louise” kesinlikle tercih edilmeli diyor Rishi Saxena.

    Saxena:

    “Kış tatili geçirmek isteyen çiftler için burası çok uygun. Dik bölgelerde kayak keyfi, karlar üzerinde yürüyüşün yanı sıra, otelin spa merkezinden de faydalanabilir ve vahşi doğanın içinde romantizmi yakalayabilirler. Yaz aylarında gelmeyi planlayanlar ise yürüyüş yapabilir, yerel gezilere katılabilir ve rafting yapabilir."

    Himalayalar'da manzara

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532736/640xauto.jpg)

    Hindistan’ın kuzeyinde bulunan Khajjiar bölgesi, gözlerden uzak bir balayı geçirmek isteyen çiftler için çok uygun. “Küçük İsviçre” olarak adlandırılan ve 2,000 rakımlı bölge yemyeşil arazileri, çam ağacı ormanları ve küçük bir gölü ile sessizliğin en güzel halini sunuyor.

    Gowda'ya göre:

    “Sevdiğiniz insanla gölün etrafında gezmek, temiz orman kokusunu içinize çekmek bence son derece romantik.”

    Khajjiar Gölü'nü ayrıca at üzerinde, yerel bir rehberle de gezebilir, Kalatop Khajjiar Tapınağı’nı görebilirsiniz. Şanslıysanız belki ayılara bile denk gelebilirsiniz! Tarih sever çiftler içinse 12. yüzyılda inşa edilmiş Khajji Naga Tapınağı ideal bir mekan.

    Aşkın derinliklerine yapılan bir gezi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12532739/640xauto.jpg)

    Aşkınızı en uç noktalara kadar yaşamak isterseniz Amerika, Boston’da bulunan Bazzinotti’yi tavsiye ediyoruz. 1920’lerde inşa edilmiş, Arizona bölgesinde bulunan “Phantom Ranch” Çiftliği kesinlikle macera seven çiftlere yönelik bir nokta.

    Bir oda için belki iki-üç yıl sıra beklemeniz gerekiyor ve buraya sadece köpüklü su rafting yaparak ya da eşek üzerinde ulaşabilirsiniz. Fakat emin olun, bu tecrübeleri hayatınız boyunca unutmayacaksınız.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler