Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Luang Prabang

    Laos’un Mücevher Tacı Luang Prabang, 50.000 kişiye ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir Laos şehri.

    Genel Bilgiler

    Laos’un Mücevher Tacı

    Luang Prabang, 50.000 kişiye ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir Laos şehri. Luang Prabang, başkent Vientiane’nin kuzeyine yaklaşık 220 kilometre uzaklıktaki konumlanmış. Şehir, Mekong ve Nam Khan nehirlerinin kesişim noktasında yer alıyor ve Laos’un önde gelen turizm bölgesi. Burası, doğruca Güneydoğu Asya’yı ziyaret eden herkes için kesinlikle görülmesi gereken bir yer olarak tanımlanabilir.

    Luang Prabang, Muang Sua adıyla milattan sonra 7. yüzyılda kurulmuş. Daha sonra Tai Derebeyleri, Nan-chao Prensleri ve Khmer Hükümdarlığı tarafından yönetilmeye başlanmış. Son olarak, 1353 yılında Lan Xang Lao Krallığı’nın başkenti haline gelmiş. Lan Xang, 18. yüzyılda bölündüğünde Luang Prabang olarak gelişmeye başlamış ve o şekilde tanınmış. Mevkii olarak Fransız sömürge yöneticileri tarafından tanınan Luang Prabang, devamında 1975 yılında komünist hareketi ile devralınmış ve monarşi kaldırılmıştır.

    Luang Prabang, dağlık manzarasındaki nehirleri ile oldukça ilginç bir şehir ve küçük bir yer olduğu için, şehri yürüyerek gezebilirsiniz. Şehrin en önemli turistik yerleri, tapınaklar, manastırlar ve eski kraliyet bölgeleridir. Bunlardan, Wat Vixoun ve Wat Xieng Thong en önemli turistik olanları. Bunların etrafında kolayca bir gününüzü geçirebilirsiniz. Bu tapınaklardaki dini hayatın hala çok canlı ve hareketli olduğunu fark edeceksiniz. Her sabah Luang Prabang sokaklarından kafile şeklinde geçen keşiş ve rahipleri görebilirsiniz. Şehirde bulunan bu gibi dini yapıların dışında, Luang Prabang yakınlarında Tat Sae ve Kuang Si Şelaleleri'ni ya da Pak Ou Mağaraları'nı bulacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler