Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lord Howe Adası

    İzin Verilen 400 Turistten Biri Olun!

    Genel Bilgiler

    Kendinizi zamanda geriye götürün ve açık denizlerde yapmış olduğu keşifler ile dünyanın en zengin ekosistemlerini ve en şaşırtıcı hayvanlarının yaşadığı bozulmamış ortamları bulan Charles Darwin'i düşünün. Evet, hayalinizde olan yerde, Lord Howe Adası'ndasınız. Olağanüstü bir şekilde korunmuş olan dünyanın en zengin ekosisteminin bulunduğu bu ada, doğa severler ya da sadece doğayla iç içe rahatlatıcı bir tatil isteyenler için en iyisi.

    Avustralya ve Yeni Zelanda'nın arasındaki Tasman Denizi'nde, (yaklaşık olarak Sydney'in 700 km kuzeydoğusunda) ve öylesine kıymetli bir yer ki aynı anda sadece 400 tane turistin adım atmasına izin veriliyor. Fakat siz oraya gittiğinizde bu şekilde yapmazlarsa size bunu söylediğimiz ve cesaretlendirdiğimiz için biz kötü hissederiz. Lord Howe Adası'nın resmi sloganı "Sadece Cennet"' ve bu tanıma birebir uyuyor. Burada göreceğiniz şeyler tamamen eşsiz. Dünyanın bir başka yerinde -muhtemelen evrende- göremeyeceğiniz bazı hayvanları burada görmeniz de mümkün.

    Kıyaslama yapmak için daha çok bilinen Galapaos Adaları'nı ele alabiliriz. Üstelik onlar ziyaret kurallarında bu kadar katı da değiller. Birçok yer gibi, yanardağın pasifleşip adaya şekil vermesi sonucu güzelleşmiştir. Bu nedenle adadaki yaşantı ve izole ekosistemi buna göre biçimlenmiş. Issız bir ada olan Lord Howe, 1788 yılında Norfolk Adası'ndan mal alan ve dönmekte olan bir gemi ile resmi olarak farkedilmiş. Bu aşamadan sonra Güneydoğu Avustralya Bölgesi olmuş ve 2011 yılında yapılan nüfus sayımı ile 41 kuşaktır burada yaşayan 360 kişi tespit edilmiştir. Burası, yıllık ortalama 22,1 sıcaklığıyla ve subtropikal iklimi ile bizim için oldukça hoş.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler