Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lombok

    Endonezya'nın Gizli Tutulan Yeri Bali'den sıkılanların bir sonraki durağı her zaman Lombok olmuştur.

    Genel Bilgiler

    Endonezya'nın Gizli Tutulan Yeri

    Bali'den sıkılanların bir sonraki durağı her zaman Lombok olmuştur. Bugünlerde turistler, yanlış bir varsayım ile Bali'de tropikal bir sakinlik bulabileceklerini umup, bir hataya düşerek buraya akın ediyorlar. Ancak Bali'yi geçenlerin büyük bir kısmı bir süre sonra durumun farkına vararak, gözlerini Lombok'a çeviriyor.

    Bali'den ayrı olarak Lombok Boğazı'nı geçerek, Bali ile hemen hemen aynı boyuta sahip olan Lombok isimli şehre gelebilir ve burada bulunan kültürel benzerliklere göz atabilirsiniz (Lombok, Bali'ye göre daha az şatafatlı ve İslami olabilir). Haydi Bali hakkında bahsetmeye son verip, Lombok'a odaklanalım.

    Coğrafi olarak konuşacak olursak, Lombok'un Batısı turistler için bir altyapı olarak konumlanmış. Burada Lombok'un bir parçası olan Batı Nusa Tenggara Eyaleti'nin başkenti Mataram bulunuyor. Batıya gittiğinizde ise harika plajlar, marketler ve Asya'nın arka planında kalan efsanevi Gili Adaları'nı bulabilirsiniz. Burayı cazibe merkezi kılan sebepler ise oldukça açık: sığ ılık turkuaz suları, etrafında köpek balıklarının dolaştığı mercan kayalıklar, sayısız sahil, barlar, restaurantlar ve araba olmadığı için rahatlık hissi. Eğer tüm bunlar kulağa turistik geliyor ve Bali'yi biraz hatırlatıyor ise, haklısınız. Haydi şimdi ana adaya geri dönelim. Güney Lombok, hayali uzak beyaz kumlu sahiller arayışında iseniz, gitmek isteyeceğiniz bir yer. Ancak buraya ulaşmanın kolay olduğunu bir an bile düşünmeyin. Kuzey Lombok ise, harika bir görüntüye sahip olan Rinjani Dağı aktif volkanına, ayrıca en ünlü şelaleleri Tiu Tega ve Jeruk Manis'e sahip.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler