Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lizbon

    Batı Avrupa’nın En Eski Şehirlerinden Biri Lizbon veya Lisboa, Portekiz’in başkenti ve yarım milyondan fazla nüfusu ile Portekiz’in en büyük şehri.

    Genel Bilgiler

    Batı Avrupa’nın En Eski Şehirlerinden Biri

    Lizbon veya Lisboa, Portekiz’in başkenti ve yarım milyondan fazla nüfusu ile Portekiz’in en büyük şehri. Tagus Nehri’nin ağız kısmındaki tepelik alana kurulmuş olan Lizbon, M.Ö. binlerce yıl öncesinde kurulmuş, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri. Bundan dolayı Lizbon’un görülmesi gereken en güzel bölgeleri tarihi yerlerden oluşur.

    Lizbon tabii ki bunlarla sınırlı değil: İklimi, tepelerin zirvesindeki muhteşem manzaraları, arkadaş canlısı insanları, lezzetli yiyecekleri (Kremalı turta ve bacalhau ya da tuzlu somon)...

    Şehirde görülmesi gereken yerlerin başında, gotik tarzda inşaa edilmiş olan Torre de Belem Kalesi gelir. Bu kale, 16. yüzyılda, Tagus Nehri yakınlarında, savunma kalesi olarak inşaa edilmiş olup aynı kale, tören erişim noktası olarak da kullanılmıştır. Lizbon’da görülmesi gereken bir diğer yer ise, St. George Kalesi. Bu kale, Orta Çağ dönemi izlerini taşıyor ve tepenin üzerinden nehre bakıyor. St. George Kalesi’nin bahçelerinde dolaşarak şehrin muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

    Öyle ya da böyle, St. George's Kalesi'ni kesinlikle ziyaret edin, Alfama mahalleri etrafında dolaşın. Dar sokaklarla karşılaşacağınız Lizbon'un en eski bölgesi ilginç mağazalarla dolu. Küçücük kafeler, harika fırınlar ve daha fazlası... Gününüzü şehrin en canlı yeri olan, her şeyin gece başladığı Bairro Alto'da bitirin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler