Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Liverpool

    The Beatles ve muhteşem mimari herkes Liverpool’un bir futbol takımı olduğunu bilir, ama kaçımız Liverpool’u bir şehir olarak (The Beatles’ın nereden geldiğini) biliyoruz?

    Genel Bilgiler

    Yaklaşık yarım milyon nüfusu ile Liverpool, Birleşik Krallık'ın önde gelen şehirlerinden bir tanesi.

    Kuzeybatı İngiltere'de Mersey Nehri boyunca yer alan şehir, bir de ülkenin en yoğun limanlarından biri. UNESCO Dünya Mirası statüsündeki altı alanın bulunması, şehrin muhteşem mimarisi ile birleştiğinde, neden "Avrupa Kültür Başkenti’ unvanını aldığını gösterir. Eminiz ki, bu şehri ziyaret etmek, yapacağınız tüm harcamalara değecek.

    Bilge mimarisi ile Pier Head Bölgesi'nin merkezini oluşturan ‘Three Graces’ (Üç Güzeller Heykeli) görülmesi gerekenlerden. Nehir boyunca uzanan görkemli üçlü; Royal Liver Binası, Liverpool Limanı ve Cunard Binası ise Edward, Barok ve İtalyan Rönesans tarzını yansıtıyor. Hemen yanı başında Albert (Dock) Rıhtımı, Tate Liverpool Sanat Galerisi, birçok mağaza, bar ve restoran yer alıyor. Burası, şehirde rahatça eğlenebileceğiniz yerlerden bir tanesi. The Beatles Story Müzesi’ne ev sahipliği yapan Albert Rıhtımı, adını Liverpool’da bir cadde isminden alan ‘Penny Lane’ şarkısına da ilham kaynağı olmuş.

    Bir taraftan, The Walker Sanat Galerisi, International Slavery Müzesi, Merseyside Maritime Müzesi’ne göz atabilirsiniz, diğer taraftan katedral, St George’s Gösteri Merkezi ve Croxteeht Malikanesi’nin buradaki mimariyi güzel bir şekilde tamamladığına şahit olacaksınız. Futbol maçı izleyip, vızır vızır işleyen gece hayatını görmek için, Liverpool’da konaklamayı deneyebilirsiniz.

    Not : Liverpool, uluslararası havayoluyla yapılacak Birleşik Krallık seyahatleri için iyi bir giriş noktası.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler