Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lima

    Tarihi çöl metropolü hava durumuna tekrar bir bakalım.

    Genel Bilgiler

    Lima, çölün ortasına kurulmuş, yağmurun yok denecek kadar az yağdığı, dünyanın 2. en büyük şehridir. Burası Peru’nın Başkentidir ve yaklaşık 8 milyon nüfusa sahiptir. Kıtadaki diğer başkentler kadar gösterişli olmasa da zengin bir tarihe, bir çok görülecek yapıya ve turistik yerlere sahiptir.

    Şehre bir şans vermeden, Machu Picchu'dan ayrılmayın, bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Lima’nın en güzel yeri, 16.yy’da kurulmuş geniş bir meydan olan Plaza de Armas’ın (Plaza Mayor olarak da anılır) etrafında uzanan bölgedir. Burada Katedral, Gobierno Sarayı (başkanın yaşadığı yer) ve Belediye Konağı gibi ünlü binaları göreceksiniz. Buradan çok da uzaklaşmadan UNESCO Dünya Mirası Alanı olan, Barok tarzında inşaa edilmiş büyük San Francisco Manastırı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Kilise oldukça ilgi çekici olmasına rağmen, zengin dini metinlerin bulunduğu kütüphanesi buranın asıl ziyaret edilme sebebidir.

    Müzeler bakımından seçeneğiniz oldukça fazladır, fakat ülkenin ve burada yaşayanların tarihçesini öğrenebileceğiniz Milli Arkeoloji, Antropoloji ve Tarih Müzesi’ni kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Şehri keşfetmekle geçen uzun bir günün ardından, şehrin ünlü sahillerinden birine gidip (Miraflores ve Barranco gibi) dünyadaki en iyi mutfaklardan biri olan Peru Mutfağı'nın tadına bakmalısınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler