Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Liege

    Sadece Bir Endüstriyel Şehir Olmayan Yer Belçika’nın Fransızca konuşulan ve sanayi şehirlerinden biri olan Charleroi’den sonra, Wallonia Bölgesi'nin Fransızca'ya hakim olduğu en büyük ikinci şehri Liege.

    Genel Bilgiler

    Sadece Bir Endüstriyel Şehir Olmayan Yer

    Belçika’nın Fransızca konuşulan ve sanayi şehirlerinden biri olan Charleroi’den sonra, Wallonia Bölgesi'nin Fransızca'ya hakim olduğu en büyük ikinci şehri Liege. Çoğu insan bu şehrin sıkıcı atmosferinden bahseder, oysa ki Liege endüstriyel başarının hikayesidir. Fakat biz şehri sıkıcılıkla itham edenlere pek katılmıyoruz. Çünkü Liege’nin Meuse Bölgesi'nin batısında bulunan Montagne de Bueren alanı, bu şehrin gri ve kasvetli olmadığını gösteren sadece küçük bir kısmı.

    Saint-Lambert Alanı’ndaki 11. yüzyıla ait olan Prens-Piskoposlar Sarayı ile Hors-Cheateau’nun resmedilmeye değer dar sokaklarını keşfetmek bile, Liege ve çevresi hakkında olumsuz düşünceleri yıkmaya yetecek. Şehirde dolaşırken karşınıza kafeler ile dolu bir alan olan Place de Marche çıkacak. Ayrıca, şehrin eski bölümünü yansıtan, klasik mimari tarzındaki evleri de diğer görülmeye değer yerlerden biri.

    Bunların dışında, Saint Paul Katedrali ile Romanesk St-Barthelemy Kilisesi de şehrin diğer turistik yerleri. Old Town’un yani şehrin eski bölümlerinin hoş atmosferi de ayrı bir güzel. Bir de işçi sınıfın bulunduğu bir ada mahalle olan Qutremeuse ve Quartier de I’ile Bölgesi gerçekten çok ilginç.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler