Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lahey

    Görkemli Bir Şehir Lahey Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam'dan sonra en büyük üçüncü şehri ve ülkenin siyasi başkenti.

    Genel Bilgiler

    Görkemli Bir Şehir Lahey

    Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam'dan sonra en büyük üçüncü şehri ve ülkenin siyasi başkenti. Kuzey Deniz'e bakmaktadır. Daha da fazlası şehir, 150 uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmakta ve Birleşmiş Milletler'in önde gelen ev sahibi şehirlerinden biridir.

    Uluslararası Mahkeme, Uluslararası Suç Mahkemesi, Yugoslavya ve Ruanda Adliye Mahkemeleri burada bulunan organizasyonlardan bazılarıdır. Lahey, 2013 Nobel Barış Ödülü'nü kazanmış OPCW Karargahı'na da ev sahipliği yapmakta. Bunların hepsi, 500,000 nüfusa (bu nüfus 2012 de aşıldı) sahip bir yer için oldukça uzun bir liste, dolayısıyla tahmin edersiniz ki bunun bir şehir üzerinde büyük bir etkisi var. Aksi takdirde oldukça sıkıcı bir şehir olacaktı.

    Lahey'de Amsertam'daki o zevk yoktur ve bazen iyi bir yaşam ortamı sunan ve daha sakin olan gösterişli bir şehir olarak da görülür. Şehirdeki yollar biraz daha geniştir, köşkleri biraz daha etkileyicidir ve çok fazla yeşil araziler, parklar bulunmaktadır. İşte orayı evi olarak gören uluslararası insanlar karışımı neredeyse Hollanda'ya ait olmayan bir atmosfer oluşturmakta.

    Şehir, oldukça yoğun ve toplu taşımacılık gayet verimli. Eğer merkezi tren istasyonundan gelirseniz, şehrin içine doğru yürüyün, bir müddet sonra Hollanda Hükümeti'nin 13. yüzyıldan beri bulunduğu Binnenhof'un yanından geçeceksiniz. Onun hemen dibinde Mauritshuis var, oldukça küçük ama Flemenk Üstatları'nın en iyi eserlerini sergileyen bir müzedir.

    Amsterdam ve Rotterdam'da yaşayacağınız tecrübelerden farklı olarak, geceleri sokaklar oldukça sakindir. Fakat bu hiçbir şey olmuyor demek değil, içeride insanlar şehrin sunduğu mutfak zevklerinin tadını çıkarmaktadır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler