Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kuala Lumpur: Beklediğinizin Çok Dışında Bir İslam Şehri

    Asya turumuzun Penang’dan sonraki durağı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur. Umarım bu yazımızı uçak biletlerinizi almadan okuyorsunuzdur, çünkü burada kalma süreniz çok önemli. Asya’da birçok güzel şehir gezmek istiyorsanız Kuala Lumpur’daki günlerinizi biraz daha kısa tutabilirsiniz. Bize göre burada 3 tam gün geçirmeniz yeterli.

    Singapur bu kadar ileriye gidebilmişken neden burası dünyaca ünlü turizm merkezlerinden birisi olamamış?

    Şehrin merkezinde bir müddet zaman geçirdiğinizde ‘Singapur bu kadar ileriye gidebilmişken neden burası dünyaca ünlü turizm merkezlerinden birisi olamamış’ sorusunun cevabını alıyorsunuz resmen. Yasal olarak Singapur’un tüm kanunları burası ile benzer olmasına rağmen, burada yasalara pek uyulmuyor. Sokaklar daha bakımsız, trafik bir enteresan akıyor. Sigara açık alanlarda yasak olmasına rağmen içiliyor…

    Şehir yılın her ayı sıcak. Dolayısı ile yağışın az olduğu mevsimlerde gitmeniz yeterli. Yüksek binalar arasında ara sıra güzel yapılar görebilmeniz de güzel.

    Ayrıca bu ülkede genel olarak tüm insanlar Türkler'e bayılıyor. Bizleri Halifeliği devam ettiren muhteşem bir devlet olarak görüyorlar. Türk olduğumuzu söyleyince insanların gözlerindeki mutluluğu ve imrenmeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    Kuala Lumpur gezilecek yerler

    • Petronas Tower: Bir zamanlar dünyanın en yüksek kuleleriymiş Petronas Tower. Şehrin birçok yerinde rahatlıkla görülebilecek yükseklikte ve şehrin şimdilik sembolu bu kuleler. Yakın zamanda tekrardan dünyanın en yüksek kulesi olabilmesi adına bir gökdelen inşaatına daha gireceklermiş. Biz de müzelerinin yalancısıyız:) Sonuç olarak bu kuleler artık 2. planda kalmış olsalar da çevresindeki yeşillik ve park ile bizim beğenimizi topladı. Kulelerin hemen önünde bulunan KL City Park gökdelenler arasında bir cennet ikilemini anlatırcasına yapılmış resmen.

    • Batu Caves: Şehrin en büyüleyici bölgesi diyebiliriz. Maymunlar cenneti olan bu mağaralar bölgesi gerçekten çok güzel. Metroyla uzunca bir yolculuk yaptıktan sonra buraya ulaşabilirsiniz. Ulaşır ulaşmaz kapıda sizi maymunlar karşılayacaktır. Gayet insancıl olan bu maymunların tek kötü özelliği yemek görünce dayanamamaları:) Elinizde gıda adına ne varsa, bilin ki artık yok. Çünkü bu maymunlar çalma konusunda ustalar. Bizim tanık olduğumuz onlarca çalma girişiminde bulundular.

    Ama bu onları daha da tatlı yapıyor :P Bölgede devasa mağaralar bulunuyor. Bunların en önemlisi de uzun merdivenleri çıka çıka ulaştığınız ve merdivenlerin hemen yanında sizi karşılayan altın kaplı devasa Marugan heykelinin bulunduğu mağara. Kısacası burada doya doya yarım gün geçirebilirsiniz.

    • Central Market: China Town’un yakınında yer alan ve butik dükkanlarla dolu olan market. Genel olarak hediyelik eşyalarınızı buradan almanızı öneririz. Alt katta bulunan balık masajını da mutlaka deneyin. Bizim denediğimiz en başarılı balık masajı buydu;) Üst katta ise yemek yeri bulunuyor. Çok fazla seçenek olmasa da ağız tadınıza uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Yemekler bölümünde yediklerimizden bahsedeceğiz. Ayrıca Central Market’in arka kapsından çıkıp, ressamların ve tasarımcıların dükkanlarının bulunduğu sokakta da gezmenizde fayda var.

    • Butik Bintang: Akşam saatlerinde gitmenizi önerdiğimiz Kuala Lumpur’un en lüks bölgelerinden birisi. Alışveriş merkezlerinin ve lüks mağazaların arasında dolaşıp, yorulduğunuzda çevredeki onlarca cafeden birinde soluklanabileceğiniz bölge. Burada karnınızı doyurmayın çünkü lezzetli yemeklerin bulunduğu sokağa çok yakınsınız:)

    • China Town: Eğer başka bir şehirde China Town gezdiyseniz buraya gitmenize pek gerek yok açıkçası. Ancak gezmediyseniz, akşam üstü buraya uğrayıp Çin tezgahlarından iyi pazarlıklar yaparak bir şeyler alabilirsiniz. Bir de yorulduğunuzda harika bir tatlı yiyebileceğiniz bir yer de mevcut. Yemek bölümünde bahsedeceğiz:)

    • Barlar Sokağı: Changtank Butik Bintang, Kuala Lumpur’un gece hayatının merkezlerinden birisi. Sokak boyunca barlar ve gece kulüpleri var. Healy mac’s bize göre en güzel barlardan birisi. Her gün akşam 20:00 den sonra bulmaca oyunları ile daha da keyifli oluyor. Genel olarak Kuala Lumpur’da içki fiyatları oldukça yüksek. Bir biraya ortalama 20-25 tl ödemeniz gerekiyor.

    • İslami Sanatlar Müzesi: Kuala Lumpur’daki İslami Sanatlar Müzesi birkaç saatinizi ayırabileceğiniz güzel bir müze. Bildiğimiz İslam Tarihi bölümlerini hızlıca geçtik. İslam ve Arap mimarisi hakkında bilgiler ve dünyadaki tüm önemli camilerin hakkında detaylı mimari bilgiler verilmesi ve maketleri çok güzeldi.

    • Lake Gardens: Kuala Lumpur’un en güzel parkı. Eğer hava biraz da serinse bir başka güzel burası. Parkın bir ucundan girin diğer ucundan çıkın. Bu yürüyüş bir saatten fazla sürebilir dikkat edin :)

    Kuala Lumpur ulaşım

    Kuala Lumpur’un ulaşım ağı oldukça gelişmiş. Metro ile şehrin birçok noktasına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Metro bilet ücretleri bize biraz pahalı gelse de en verimli ulaşım biçimi metroydu. Ayrıca havalanından merkeze metroyla rahatlıkla gelebilirsiniz.

    Taksimetre fiyatları uygun olduğu için bir taksiciye taksimetre açtırabilirseniz uygun fiyatlara istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.

    Kuala Lumpur para birimi

    Malezya’nın para birimi Ringit. 1 Ringit yaklaşık 0.7 TL. 1 Malezya Ringiti bir kısmı plastik olan çok güzel bir kağıt para. Ben elime ilk geçen 1 Ringiti sakladım:)

    Kuala Lumpur alışveriş

    Malezya birçok konuda birçok Asya ülkesinden daha ucuz. İlk bakışta tekstil fiyatlarından dolayı alışveriş yapmak mantıklı gelmeyebilir ancak elektronik, saat ve aksesuarlarda Hong Kong ile çok yakın fiyatlar bulabiliyorsunuz.

    Kuala Lumpur'da nerede kalınır?

    Biz China Town yakınlarında, Central Market’in hemen yanında bir hostelde kaldık. Bölge şehrin merkezi diye geçiyor ancak gece 12 den sonra pek bir şey bulmak zor. Ayrıca merkez olduğundan mıdır bilmiyoruz ama evsizler genel olarak bu bölgede sabahlamayı tercih ettiği için sokakta geç saatlerde pek güvende hissedemeyebilirsiniz.

    Dolayısı ile fiyatların daha yüksek olduğu ancak daha güvenli ve bizce daha merkezi olan Butik Bintang’da kalmanız daha mantıklı.

    Neden Gitmeli?

    Bizim için Kuala Lumpur, uzakdoğunun olmazsa olmaz şehirlerinden birisi değildi. Rakibi İstanbul gibi metropol şehirler olduğu için bizi yeterince büyüleyemedi açıkçası. Hakkını vermek gerekirse Kuala Lumpur’a gitme sebebi şunlar olabilir;

    • Batu Caves’i görmek,
    • Jalan Alor gibi bir yemek sokağını keşfetmek,
    • Alışveriş

    Eğer Kuala Lumpur’a gitmeyi düşünüyorsanız ve aklınızda sorular varsa mutlaka bize ulaşın. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız:)

    Gurm.me'ye ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler