Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kuala Lumpur

    Hareketli Bir Kültürel Karışım Kuala Lumpur, sıklıkla KL şeklinde kısaltılmaktadır ve Malezya’nın hem başkenti hem de en büyük şehridir.

    Genel Bilgiler

    Hareketli Bir Kültürel Karışım

    Kuala Lumpur, sıklıkla KL şeklinde kısaltılmaktadır ve Malezya’nın hem başkenti hem de en büyük şehridir. Nüfusu 1.6 milyon olan şehir, dönemsel olarak nüfus 7 milyona yaklaşmaktadır. Malezya Yarımadası'nın batı kıyısında bulunan Kuala Lumpur, büyük mağazaları ve gıdaları ile canlı bir şehir olmasının yanı sıra, bir çok kültürü aynı potada eriten, ilginç bir kültürel yapıya sahip. Buna göre, Malay ve Çinliler nüfusun yaklaşık olarak % 90’ını oluştururken (eşit şekilde), geriye kalan % 10’luk nüfusu ise, büyük oranda Hintliler oluşturuyor. 1

    857 yılında kurulan şehir, diğer Malezya Şehirleri'nin (yakınında bulunan Melaka gibi) aksine, uzun sömürge tarihi bakımından yoksun. Bundan dolayı tarihi gezi için çok fazla uygun bir şehir değil. Bunun yerine Kuala Lumpur, dünyanın en yüksek gökdelenlerinin görüleceği, alışveriş merkezlerinin gezileceği, midenin tıka basa doldurulacağı bir şehir. Şehirde bulunan Berjaya Time Square, alışverişi dünya genelindeki en büyük mağazalardan biri.

    Üç ana etnik grubun farklı lezzetlerinin tadılabileceği Kuala Lumpur’da günü sonlandrımanın en iyi yolu ise, çatı katında ki barlara gitmek olacaktır. Rooftop Bar ve Skybar bunun için en iyi noktalardır. Buraya kadar anlatılanların tümü, Kuala Lumpur’un ayrıntısı olmayan bir şehir olduğu anlamına gelmiyor. Belki tarihi bir şehir değil ancak etrafı merak edip dolaştığınızda bir parça kültürel izler yakalayabilirsiniz. Buna göre şehrin biraz uzağındaki Little India (Brickfields) Kasabası'nda gezerken kendinizi bir an için Hindistan’daymış gibi hissedebilirsiniz. Sokaklarında ilerlediğinizde, tütsü kokusunu duyacak, bir Hindu tapınağının yanından geçecek, ardından yolunuza bir Budist tapınağı çıkacak ve sonrasında ise bir cami ile karşılaşacaksınız. Tüm bunların yanında kendinizi, Chinatown’un telaşı ve kalabalığı içinde de bulabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler