Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Krakow

    Polonya'nın önde gelen turizm merkezi Yaklaşık 750 binlik nüfusuyla Krakow, Polonya'nın ikinci büyük kenti.

    Genel Bilgiler

    Polonya'nın önde gelen turizm merkezi

    Yaklaşık 750 binlik nüfusuyla Krakow, Polonya'nın ikinci büyük kenti. Ülkenin güney kesiminde yer alıyor ve Wisla Nehri üzerinde Katowice’ye arabayla 1 saatlik mesafede. Köklü bir tarihe sahip olan Krakow 10. yüzyılda bile önemli bir ticaret merkezi konumundaydı. Günümüzde ülkenin en önemli kültürel merkezlerinden biri ve tarihi, mimari mekân zenginliği ile muhtemelen Polonya'nın en önde gelen turistik bölgesi.

    Pek çok şey tarihi kent merkezi (Stare Miasto) etrafında toplanır; turistik yerlerin çoğu burada ve şehri ziyaret edenlerin de çoğu burada konaklıyor. Krakow’un ana meydanı, Stare Miasto’nun kalbinde konumlanan kiliseler, kafeler ve restoranlarla çevrili olan Rynek Glowny. Geçmişi 13. yüzyıla dayanan bu alan, Avrupa’nın en büyük Ortaçağ kent meydanı. Buranın merkezindeki Cloth Hall, UNESCO Dünya Kültür Mirası alanı ve Polonyalı ressamlara ait resimlerin dünya çapındaki en büyük koleksiyonunu içeren müzeye ev sahipliği yapıyor. En ünlü görülmesi gereken yer olan Gotik tarzı Wawel Kalesi, nehir üzerinde yer alıyor ve tarihi kent merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde. 14. yüzyılda Büyük Casimir III tarafından yaptırılmış ve burada birkaç yüzyıl boyunca Polonyalı krallar yaşamış.

    Tarihi kent merkezinin dışında, yakın geçmişin karanlık yüzünü hatırlatan eski Yahudi yerleşim alanı yer alıyor. Buralarda dolaşırken geçmişin ağırlığını hissetmemek pek mümkün değil.

    Tarihi zenginliği bir ara, Krakow’un günümüzdeki hali de dolu dolu. Sadece tarihi kent merkezinde bile pek çok bar, pub ve restoran vardır. Yaz aylarında olaylar çoğunlukla merkezdeki bira bahçelerindeyken, kışın da kapalı mekânlarda gerçekleşiyor. Alışveriş açısından ise Krakow özellikle antika, giyim, takı veya sanat alanlarında iyi.

    Krakow ayrıca şehirden yaklaşık 65 kilometre bulunan eski Nazi toplama kampı Auschwitz’e seyahat için hareket noktası.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler