Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kosta Rika'nın Yoga ve Sörf Cenneti

    Nicoya Yarımadası’ndaki her yoga sevdalısı sörfçü olmasa da bu cennetteki eğlenceli aktiviteler birbirini tamamlıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542609/640xauto.jpg)

    Okyanus, Kosta Rika’nın Nicoya yarımadası için can damarı. Kosta Rika’nın güney batısında bulunan yarımada adeta cennetin bir parçası. Bölge, sörf ve ünlü yoga enstitüleri ile tanınıyor. Yarımada, doğal güzelliklere ve buranın kendi kendini yöneten, korunmuş, kendine has kültürüne hayran kalıp dünyanın her yerinden gelerek buraya yerleşenlerle dolup taşıyor. Sörf yapmak kum kaplı sahillerin, sıcak suların, yüksek ve devamlı dalgaların sonucunda doğal olarak ortaya çıkan bir aktiviteyken, burayı sörf öğretmek için de ideal bir bölge haline getiriyor.

    Bölgeye ulaşım

    Kosta Rika’nın batı kıyısında bulunan Nicoya yarımadası doğal güzelliği ve sörf olanaklarıyla ünlü. Yarımadaya ulaşmanın en hızlı yolu ülkenin bölgesel tek motorlu uçak filosuna sahip olan Sansa Regional’i kullanmak. Sansa terminali San Jose’deki Juan Santamaria Uluslararası Havaalanı’nın hemen yanında bulunuyor ve tüm uçuşlarda sörf tahtaları için ek olarak 30 dolar alıyor.

    Manzaralı rota

    Havanın açık olduğu bir günde Nicoya yarımadasının güney doğusunda bulunan Tambor köyüne uçuş, Kosta Rika’nın yemyeşil ormanlarını, mavi sularını ve kıyı şeridindeki sarp kayalıkları görmenize olanak tanıyor.

    Dinlenmek

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542618/640xauto.jpg)

    Nicoya yarımadasının güneybatı kıyısında bulunan Santa Terasa adlı küçük kasabanın hemen dışındaki Playa Hermosa’da olan Shaka Beach Dinlenme Tesisleri bir aile tarafından işletiliyor. Verdiği hizmetler arasında sörf dersleri, sörf tahtası kiralama ve Pranamar ile birlikte gerçekleştirilen yoga dersleri bulunuyor. Pranamar, okyanusun karşısında ve sahilin hemen aşağısında bulunan ve yoga yaparak dinlenmeye gelenler için özelleştirilmiş bir otel.

    Ayak izleri

    Nicoya yarımadasının güneybatı kıyısında, sık ormanların gölgesine gizlenmiş kilometrelerce uzanan el değmemiş ve gözlerden uzak kumsallar bulunuyor. Buradaki birçok tatil köyü kıyıda konumlanmış ve misafirlerine yüzme, sörf, uzun ve yalnız yürüyüşler için olanak sağlıyor.

    Zen anları

    Ticolar (yerliler) ve turistler, güneybatı kıyısındaki el değmemiş ve doğal sahillerde rahatlayarak eğleniyorlar.

    Doğanın içinde

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542627/640xauto.jpg)

    Dört çekerli bir araç kiralamak, yarımadanın güneyindeki uzak köyleri ve sahilleri keşfetmek için kullanabileceğiniz yollardan biri. Toprak yollara, ormanlarla kaplı muhteşem yerlere girip çıkarken sizi vahşi yaşam sığınaklarına, saklı sörf alanlarına ve panoramik sahil manzaralı tepelere doğru götürecek.

    Rehberli turlar

    Bu bölgeleri görmek için diğer bir yol ise at sırtında dolaşmak. Santa Teresa’daki rehberli at gezintileri ziyaretçilerini tepelere gizlenmiş köylerden geçirerek sessiz sahiller boyunca gezdiriyor.

    Hayvan çiftlikleri

    Çiftçilik ve hayvan ticareti Nicoya yarımadasında hala yaygın olsa da turizm ve emlak bu bölgede patlayan endüstri alanları olarak büyümeye devam ediyor. Bu demek oluyor ki Kosta Rika’nın ılık güneşinin altında yolun hemen yanında otlayan bir inek veya atla karşılaşmanız hiç de garip değil.

    Suya girin

    Nicoya yarımadası sörf ve buna bağlı olarak açılan sörf okullarıyla ünlü. Bu okullar sörfe yeni başlayanlara ders verirken daha deneyimli sörfçülere de sörf tahtası kiralıyor.

    Güzel sahiller...

    Sabahın erken saatleri sadece birkaç insanın bulunduğu (tabi eğer oradaysalar) Playa Hermosa’nın ılık sularında huzurla sörf yapmak için en güzel zamanlar.

    Güneş batarken doğanın son çağrısı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542633/640xauto.jpg)

    Sahile gelenlerin birçoğu akşam yemeğine doğru adımlarken, gün batımı diğerleri için doğanın bir parçası olmak ve onun yansımasını izlemek için güzel bir zaman.

    Birleşik devletlerden göçen ve yarımadanın batı yakasında orta-yukarı bölgede bulunan küçük kasaba Nosara’daki bir yoga ve sörf merkezi Surf Simply’nin sahibi Rupert Hill’in anlatımına göre “Kosta Rika’da pek çok güzel plaj bulunmakta, ancak ülkenin en uzak bölgelerinden biri olan Nicoya Yarımadası en az kalabalık olanı". Bunun yanında tanınmış yogacıların bu bölgeye yerleşmeye ve geçen 10 yılda popüler olan Nosara Yoga Enstitüsü gibi tanınmış yoga merkezlerini bu bölgelerde kurmaya başladıktan sonra yoganın yerel popülaritesi artmış. Bugünlerde bölge gelirlerinin birincil kaynağı turizm ve bölgedeki turizm sörf ve yogaya yoğunlaşmış durumda. Her ne kadar bölgedeki her yoga yapan kişi sörfçü, her sörf yapan kişi de yoga sevdalısı olmasa da, yoga ve sörf esnekliği, dengeyi, yağsız kasları nefes almaya odaklanarak geliştirirken birbirini de tamamlıyor.

    Ulaşım imkânı

    Nicoya yarımadasının güney bölgesine ulaşım için Tambor’un ufacık havaalanı ana erişim noktası olarak bulunuyor ve yarımadaya Kosta Rika’nın bölgesel havayolu Sansa ile San Jose’deki Juan Santamaria Uluslararası Havaalanı’ndan 30 dakikalık bir uçuşla ulaşılıyor. Havaalanı her gün birkaç uçağın gidip geldiği zamanlarda asfaltlanmış şeritler ve tel örgülerden biraz daha fazlasına sahip.

    Nicoya yarımadasının güneyinde az sayıda asfaltlanmış yol var, bu da son varış yerinize ulaşmanız için nehir yataklarında,n orman örtüsünün altıdaki hendeklerden geçerken sizi heyecan verici bir yolculuğa götürüyor. Burada (yasal olarak uygulanan) trafik kuralları yok ve yerlilerin çoğu motosiklet veya arazi araçlarıyla dolaşıyor ve genelde birçok insanı, sörf tahtalarını ve nadiren de bebekleri taşıyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542639/640xauto.jpg)

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler