Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Korkunç Bir Tatil Geçirmenize Sebep Olan 9 Büyük Yanlış

    En özenli şekilde planlanmış bir seyahatte bile pürüzler çıkabilir. Ancak gideceğiniz yerde yaşayanlardan alınan biraz bilgiyle tatilinizi berbat edecek hataları yapmaktan kaçınabilirsiniz. Aşağıdaki talimatlara sadık kalırsanız, kayıp bavullar ve kalabalık turistik mekanlar yerine yeni bir yer keşfettiğiniz ve bundan zevk aldığınız anılara sahip olabilirsiniz.

    Uçuşlar arasında yeterli zaman bırakmamak

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548729/640xauto.jpg)

    Bağlantılı uçuşlar arasında en azından bir buçuk saat bırakmak uçuşunuzu kaçırma veya bagajınızın kaybolma olasılıklarını büyük ölçüde azaltacak. Bağlantılı uçuşlar arasında 45 dakika olması yeterli gibi görünebilir – yemek yiyecek bir yer ararken harcanan azıcık sürede yapılan son çağrı da cabası – ancak genellikle bu süre yeterli olmuyor, özellikle de kapıların birbirlerinden çok uzakta olduğu büyük havaalanlarında...

    Pasaportunuz için yeterli bir süre önceden başvuru yapmamak

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548735/640xauto.jpg)

    Rutin pasaport işlemleri 4-6 hafta arasında sürüyor. Bu nedenle eğer ihtiyacınız varsa, seyahatinizi planlar planlamaz pasaport başvurusunu yapın veya süresinin dolmadığına emin olun. Ayrıca çok fazla seyahat eden yolcular pasaportlarında yeterli sayfa olduğundan emin olmalı. Örneğin; Güney Afrika yasalarına göre yolcuların pasaportlarında bir adet boş sayfa olması gerekiyor; eğer yoksa girişiniz ne yazık ki reddedilecek.

    Otelinizin şehir merkezine göre konumunu dikkate almamak

    Çıktığınız tatilde şehir merkezindeki otellerde kalmayı tercih edin. Çünkü uzak bölgelerde kaldığınız otelde ulaşım masrafı sizi karlı değil zararlı çıkartabilir. Zamanınızı daha fazla keşif yapmak – veya sadece otel odanızda dinlenmek için kullanın. Özellikle temmuz ayında bir Avrupa şehrindeyseniz ve hava çok sıcaksa öğleden sonra otelinize geri dönüp akşam yemeğine gitmeden önce ayaklarınızı uzatmak isteyeceksiniz. Eğer oteliniz 30 dakikalık otobüs yolculuğu mesafesindeyse bunu yapmak kolay olmayacaktır.

    Tek bir seyahatte çok fazla şey yapmaya çalışmak

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548741/640xauto.jpg)

    Birçok kişi ‘Bir gece şunu bir gece de bunu yapmak istiyorum’ diyor. Yavaş olun! Bütün çantaları arabaya yüklemeye, park yeri aramaya veya bütün çantaları trene taşımaya çalıştığınız zaman gününüzün büyük bir bölümü gitmiş oluyor. Aynı şey birden fazla aktivite yapmak istediğinizde de geçerli. Roma, Londra ve Paris gibi büyük şehirleri gezmek için en az 3 gün ayırın. Böylelikle rahat ve zengin bir tatil geçirmiş olacaksınız.

    İlgili olduğunuz konular noktasında dürüst olmamak

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548747/640xauto.jpg)

    Birçok insan gerçekten istediklerinden ziyade istemek zorunda olduklarını düşündükleri bir seyahat planlıyor. Eğer nadiren müzeye giden biriyseniz neden müzeden müzeye koşacağınız bir seyahat planlayasınız ki? Sizin seyahatiniz, sizin deneyiminizdir.

    Turist tuzaklarına yakalanıp riske girmek yerine daha önce gidenlerin izlediği rotalara bağlı kalmak

    Tatile gitmeden önce en iyi yerleri belirlemek için belirli bir şehirdeki restoranlara veya alışveriş yapılacak yerlere yönelik blogları inceleyin. Sosyal medya çağında olduğumuz bu günlerde gideceğiniz yerde yaşayan bir arkadaşınızın arkadaşını bulmaya çalışmak ve orası hakkında bilgi almak mantıklı bir hareket. Ayrıca büyük meydanlar, popüler alışveriş caddeleri ve büyük müzeler gibi turistlerin ilgisini çeken yerlerin hemen yanı başında bulunan noktalar da kesenizi yorabilir, dikkat edin.

    Otel seçimini reklam fotoğraflarına göre yapmak

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548750/640xauto.jpg)

    Çoğu sitede yer alan otel fotoğrafları balıkgözü lens kullanılarak çekiliyor ve fotoğrafların arasından en cazibeli olanları seçiliyor. Otel sitelerini incelerken bu fotoğraf hileleri muhtemelen sizi yanıltacak. Otele gittiğinizde hayal kırıklığı yaşamamak için araştırmanızı sadece sitelerden bakarak yapmayın!

    Daha ucuz havalimanını seçmek isterken otele gitmek için ulaşıma fazla para ödemek

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548759/640xauto.jpg)

    Uçak bileti parasından tasarruf etmek için yakındaki bir kentte bulunan havalimanına uçmak akıllıca görünebilir fakat otelinize gitmek için daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Uçak biletiniz ucuz olmadıkça ve ekstra ücretler yüksek olduğu müddetçe küçük havalimanlarından da uzak durmanız daha iyi olacak.

    Satın alma gibi bir amacınızın olmamasına rağmen devremülk satış görüşmelerine gitmek

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548768/640xauto.jpg)

    Eğer tatil hissesi almak gibi bir düşünceniz yoksa bu satışlardan uzak durun. Devremülk satışı yapan kişiler oldukça agresif bir pazarlama içerisinde olabilirler ve tatilinizin geri kalanında sizi arayıp rahatsız edebilirler. Sıcak taşlarla yapılan ücretsiz masajları aklınızdan bir türlü çıkaramıyorsanız; doğrudan doğruya sonuca odaklanın, kendinizi bu düşünceden bir an önce kurtarmaya bakın ve ahizeyi kaldırmadan önce sizi kimin aradığı görün. Size söylendiği gibi bedava öğle yemeği hikâyelerine inanmayın. Unutmayın ki tatildeyseniz, ihtiyacınız olan en son şey size baskı yapılmasıdır.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler