Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Korcula

    Mini Bir Dubrovnik Split ile Dubrovnik arasında yer alan Korcula, Peljesac yarımadasının sadece Hırvatistan’a ayrılan kısmındaki, aynı isimli adada bulunur.

    Genel Bilgiler

    Mini Bir Dubrovnik

    Split ile Dubrovnik arasında yer alan Korcula, Peljesac yarımadasının sadece Hırvatistan’a ayrılan kısmındaki, aynı isimli adada bulunur. Korcula’ya "mini Dubrovnik" adının verilmesinin nedeni, Dubrovnik’e çok yakın olmasından gelir. Bir diğer nedeni ise, tıpkı Dubrovnik gibi Orta Çağ dönemini yansıtması.

    Korcula’yı görmek için bu şehre gelirken, yol boyunca eski bir kent görüntüsüne şahit olacak ve ilerlerken adayı keşfedeceksiniz. 47 kilometre kadar bir mesafe uzunluğunda olan, dağlık ve yeşil çamlar ile kaplı bu arazide yürüyerek ya da bisiklet ile keşifler yapabilirsiniz.

    Bu ada sakin ve tenha plajlarla dolu. Burada bisiklet kiralayarak gezmekten, yüzme takımlarınızı getirmekten ve etrafta keşfe çıkmaktan başka birşey düşünebilir misiniz?

    Korcula’da, Romanesk-Gotik mimari izlerini taşıyan St. Mark Katedrali, şehrin görülmesi gereken en önemli tarihi yapısı. Fakat garip bir şekilde şehrin ana temasını daha çok Venedik Gotik mimarisi oluşturuyor. Venedik dönemini yansıtan şehir duvarları ve kulelerinin yanı sıra, aristokratlara ait Venedik sarayları da Korcula’daki tarihi dokuyu tamamlıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler