Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kinmen

    Soğuk Savaş Adası Kinmen, küçük takımadalardan oluşuyor.

    Genel Bilgiler

    Soğuk Savaş Adası

    Kinmen, küçük takımadalardan oluşuyor. En büyük adası olan Greater Kinmen, kelebek şeklinde ve Çin anakarasına yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta. Kinmen, aynı zamanda, Xiamen'e de çok yakın bir konumda yer alıyor. Şimdiye kadar Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yönetilen Kinmen takımadaları, Tayvan’da bulunuyor.

    1950’li yıllarda gerçekleşen, birinci ve ikinci Tayvan Krizi sırasında,dünyanın ilgi odağı haline gelen Kinmen takımadaları, Çin tarafından aralıksız bombalanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri, Çin’e, geri çekilmez ise nükleer silah kullanacağını belirterek gözdağı vermiştir.

    Bazı söylenenlere göre Kinmen'den daha iyi bilinen Mao Tayvan kara parçasına bağlanan son şehirlerden biri. Hala da devam ediyor. Dünya tarihindeki rolü, küçük yerlerin dünya tarihinde nasıl eğlenceli hale geleceğiyle ilgilidir. Askeri atikliği yüksek oranda Kimnen'e bağlı kalmış, son zamanlarda bilinmezliğe doğru gitmiştir. Günümüzde bile hala, Kinmen’in her yerinde, tarih boyunca yaşanan olayların izi (Kinmen’in plajlarının hepsi, işgali önleyen taş bloklardan ya da madenlerden arındırılmamıştır ve şehrin karayolları ve uçak pistleri de hala o dönemin izlerini taşımaktadır.) aşikar şekilde durmaktadır. Kinmen’in askeri tarihi ile ilgili tüm bilgiyi merak edenler ya da Çin ve Tayvan’ın 20. yüzyılda bölgedeki etkilerini öğrenmek isteyenler için, Kinmen'in bizzat kendisi, iyi bir rehber olacaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler