Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kilimanjaro Dağı

    Görkemli Kilimanjaro Turistler, avlanma sebebiyle ya da kültürel deneyimler için Tanzanya'nın kuzeyindeki Kilimanjaro Ulusal Parkı'na gidebilecek olmalarına rağmen uğramadan geçerler.

    Genel Bilgiler

    Görkemli Kilimanjaro

    Turistler, avlanma sebebiyle ya da kültürel deneyimler için Tanzanya'nın kuzeyindeki Kilimanjaro Ulusal Parkı'na gidebilecek olmalarına rağmen uğramadan geçerler. Görkemli Kilimanjaro Dağı, Afrika'nın en ikonik cazibe merkezlerinden biri ve buraya gelmeniz için tek neden, tırmanış yapabilecek olmanız.

    Aktif olmayan strato-volkanı, 5.895 metre veya 19.341 ft yüksekliğe ulaşıyor. Düz ve kuru bozkır manzarası ile ön plana çıkan karla kaplı konik tepesi görülüyor. Bu kuru alan aşama aşama daha yeşil ve tırmanabileceğiniz bir alana dönüşüyor. Kibo, üç volkanik koniden en yüksek olanı. Dolayısıyla buraya ait Uhuru Tepesi de en yüksek nokta olarak ifade edilebilir.

    Tırmanma, yılın tüm zamanları yapılabilir ancak, kurak (haziran/temmuz aylarından ekim ayına kadar) zamanlar tırmanış için en uygun zamanlar. Zirveye ulaşabilmek için 6 farklı rota var, fakat Marangu rotası en yaygın olarak kullanılan ve yol olarak da tırmanış için en uygun olanı. Bu süreç yaklaşık 5 veya 6 gün (alıştırma sürenize göre değişmekte) sürüyor. Konaklama için ise, çadırlar yerine kulübeleri tercih etmenizi öneririz.

    Afrika'da görmeniz gereken pek çok yer var ancak bunlar arasında en kolay ulaşılabilir olanı Kilimanjaro. Buradan sadece 30 kilometre uzaklıkta (tırmanış yapanların kullandıkları ana kasaba) ise İstanbul, Amsterdam ve Nairobi gibi şehirlerden gelebileceğiniz Kilimanjaro Uluslararası Havaalanı'nı (JRO) bulacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler