Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Keelung

    Yağışlı Liman Keelung, Tayvan’ın şehri ve Taipei’nin kuzeydoğusunda yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Yağışlı Liman

    Keelung, Tayvan’ın şehri ve Taipei’nin kuzeydoğusunda yer alıyor. Aynı zamanda bu iki şehir, Taipei-Keelung Metropol Bölgesi'ni oluşturuyor. Bir liman lenti olan Keelung'un takma adı ise ”Yağışlı Liman” (Rain Port). Keelung’a bu ismin verilmesinin elbette ki bir sebebi var. Çünkü bu şehre, yıl boyunca düşen ortalama yağmur miktarı oldukça fazla.

    Keelung, Taipei’ye olan yakınlığı sayesinde, günlük geziler için ideal bir yer. Tayvan’daki stratejik konumuna bağlı olarak ticari ve askeri öneme sahip bir liman. Yabancı güçlerin de çalıştığı ve işlettiği liman, ekonomiyi canlı tutuyor. Limanın stratejik önemini fark eden yabancı işletmeler sırasıyla bu liman şehrine akın etmeye başladılar. İlk önce İspanyollar Keelung Limanları'nı keşfe geldikten sonra sırasıyla, Hollandalılar, Qingler (Çin Hanedanlığı) ve son olarak da Japonlar bu bölgeye yönelmeye başladılar. Bundan dolayı şehrin kültürel mirası bir hayli zengin.

    Keelung’un zengin kültürel mirasının izlerini hala görebilmek mümkün. Özellikle de şehir içinde yer alan kale ve hisarlar Keelung’un kültürel zenginliklerinin birer canlı kanıtları. Keelung’un tarihi ve turistik yapısını yansıtan en önemli kalelerden biri Ershawan Fort’dur ve özellikle kapısı çok iyi korunmuştur. Keelung’da ise bu kalenin ismi daha çok, Haimen Tianxian olarak biliniyor.

    Diğer görülmesi gereken önemli yerlerden olan Shihciouling Fort, Dawulun Fort ve Gongzih Liao Fort ise Qing (Çin) Hanedanlığı Dönemi'nin izlerini taşıyor. Fakat Tayvanlılar, bu bol miktarda tarihi izlerin bulunduğu şehre, sadece kalelerini ve hisarlarını görmek için gelmezler. Genellikle şehirdeki akşam pazarlarını görmeye gelirler. Adı Miaokou Akşam Pazarı olarak yeniden değiştirilmiş olan bu çarşı, son derece kalabalık ve büyük. Bu gibi akşam pazarlarında, deniz ürünlerinden meyveli böreklere ve sosis-sucuktan meyve, hamur işi ve pastalara kadar çok geniş bir yelpazede gıda ürünlerini bulabilirsiniz. Birçok turist, Keelung’un sahillerinde tur atmayı ve sonra da karınlarını doyurmak üzere Miaokou’ya uğramayı tercih ediyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler