Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kazakistan

    Başkenti Astana olan Kazakistan, dünyanın 9.

    Genel Bilgiler

    büyük ülkesi olma özelliğini taşır. Rusça ve Kazakça konuşulan ülkenin nüfusu ortalama 17.7 milyon. Ülke oldukça zengin doğal kaynaklara sahip. Petrol ise bunların başında geliyor. Kazakistan’da 1225 çeşit mineral bulunuyor. Bu doğal zenginlikleri, ülke ekonomisini olumlu yönde etkiler. Bütün bunlar demek oluyor ki, ülke tüm Orta Asya’nın en iyi standartlarına sahip.

    Kazakistan’ın en büyük şehri olan Almaty, şık kafeleri, yapraklarla bezenmiş geniş caddeleri, gösterişli alışveriş merkezleri ve haraketli gece hayatıyla Avrupa şehirlerini anımsatıyor. Başkent Astana ise rüzgarlı kuzey steplerinden cesur fütürist mimarisiyle 21. yüzyıl başyapıtlarından birine dönüştürüldü.

    Ancak Kazakistan’ın asıl güzellikleri şehirlerde değil. Tian Shan’ın yeşil vadileri, keşfetmeye doyamayacağınız doğal güzellikleri, gölleri, dağları ve konuksever yerlileri ile gezginler için biçilmiş kaftan.

    Damak tadına düşkünler için de bir maden gibi olan Kazakistan, elmalarıyla ve renkli mutfağıyla ünlü. Baursaki, Beshbarmak, Kuurdak ve Plov denenmesi gereken yerel yemekler arasında geliyor. Shubat ve Kymyz ise yerel içeceklerin en öne çıkanları.

    Kazakistan, kasım ve nisan arasında seyahat etmek isteyenler için, Chimbulak’ta Asya’nın en iyi kayak merkezlerine sahip. Nisan ve haziran aylarında ise stepler ve tepeler çiçeklenip, göçebe kuşların ziyaretiyle renklenen bir atmosfere sahip oluyor. Ama özellikle yürüyüş yapmayı seven gezginler için mayıs ile eylül ayları hava koşulları açısından en mükemmel zaman oluyor.

    Ülke, taşımacılık alanında Asya’nın en iyilerinden biri. Hava taşımacılığı olarak iç hatlar uçak seferleri çok sayıda olmakla birlikte fiyatları da çok uygun. Ancak şehirlerarası otobüs seferlerinin iyi olmadığı ve giderek kötüleştiği söyleniyor. Bunun yerine tren ile yolculuk çok daha rahat ve kapsamlı. Yüz ölçümü olarak bu büyüklükteki bir ülkeyi keşfetmek istiyorsanız tren sizin için doğru ulaşım aracı olacaktır. Şehir içlerinde ise taksi kullanmak otobüs ve minibüse nazaran daha hızlı ulaşım imkanı sağlıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler