Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kaş'ın En Güzel Plajları

    Antalya'nın cennet köşesi olan Kaş'ın en büyük özelliği; sınırları içerisinde yer alan mavi bayraklı denizlere sahip olan plajları. Tatil planınızı netleştirmeden önce bu plajlara mutlaka göz atın!

    Kaş'a nasıl gidilir?

    Ülkenin en güneyindeki tatil yerlerinden biri olan Antalya'ya gitmek pek çok insanın gözünü korkutsa da Kaş'a gitmenin pek çok kolay yolu var.

    Kaş'a otobüsle nasıl gidilir?

    Günün her saatinde Kaş'a otobüs seferi olmasa da İstanbul'dan çok sayıda Antalya seferi yapılıyor. Bunun dışında direkt Kaş'a giden otobüs firmaları da bulunuyor. Kaş otobüsüne değil de Antalya otobüsüyle gidecekseniz Antalya Otobüs Terminali'nden her saat başı kaşa giden otobüsler bulunuyor. Bunlardan birine binerek üç saatlik bir yolculuk sonrasında Kaş'ta olabilirsiniz.

    Kaş'a arabayla nasıl gidilir?

    Kaş'a arabayla gitmek tabii ki otobüsten çok daha rahat ve kısa. 15 saatlik otobüs yolculuğu yerine arabayla 11 saatte Kaş'ta olabilirsiniz. Antalya üzerinden Kaş'a giderken sırasıyla Kemer, Kumluca, Finike ve Demre güzergahını kullanın, bunun dışında Fethiye'den de gitmeniz mümkün.

    Kaş'a hava yoluyla nasıl gidilir?

    Kaş'a en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı'dır. Antalya Havalimanı Kaş'a 220 km, Dalaman Havalimanı ise 150 km. Havalimanı Kaş arası mesafe ise 220 km. Havalimanından Kaş'a gitmek için saat başı kalkan minibüsleri tercih edebilirsiniz. Ancak havayolunu tercih etmeyi düşünüyorsanız ucuz uçak bileti aramalarına seyahat tarihinizden çok önce başlayın.

    Uçak Biletini Ucuza Getirmenin Püf Noktaları

    1. Patara Plajı

    Türk filmlerinde gördüğümüz tüm çöl sahnelerinin çekildiği Patara Plajı, incecik kumlara sahip masal gibi bir yer. Türkiye'nin en uzun plajı olan Patara ilk'leri ve en'leriyle ünlü. Dünyanın ilk demokratik meclis binası ve dünyada bulunmuş en eski deniz feneri burada bulunuyor. Soyları tükenmekte olan Caretta Caretta'ların üreme yeri ve aynı zamanda Noel Baba olarak bildiğimiz St. Nicholas'ın doğum yeri. Buram buram tarih kokan plajda ayaklarınız kavrula kavrula incecik kumlarda yürümek, dalgalı ve sığ denize kendinizi bırakmak tatilinizin en güzel anı olabilir.

    Sakin, huzur, tertemiz denizi ve havasıyla Kaş, Antalya’nın göz bebeklerinden biridir. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Özellikle de ev sahipliğini yaptığı harika dalış noktalarıyla dalgıçların vazgeçilmez rotaları arasında yer alır.

    1. Kaputaş Plajı

    Bu yaz açık ara en çok fotoğraf paylaşılan Kaputaş Plajı'nın turkuaz rengi denizine bakınca içinizden "Photoshop mu bu?" ya da "Thailand mı burası?" diye içinizden geçiriyor, ölmeden önce sularında yüzdüğünüz için kendinizi şanslı hissediyorsunuz. Kalkan'a 7 km uzaklıkta yer alan plaj Akdeniz'de olup da suyu sıcak olmayan ender plajlardan biri. Yıllardır her gittiğimizde hayran kaldığımız bu küçük cenneti tanıdığımız herkese tavsiye ederken içimizden de "herkese söylersem popülerleşecek, orayı da mahvedecekler" diye geçirmiyor değiliz. Unutmadan söyleyelim, Kaputaş'ın denizi de tıpkı Patara gibi oldukça dalgalı.

    1. Küçük Çakıl Plajı

    İsmini okuduğunuz anda "çakıllıymış burası, bana yaramaz" demeyin, Akdeniz'in sıcağında kavrulurken hayalini kurduğunuz en soğuk su, kaynak sularıyla beslenen Küçük Çakıl Plajı'nda. Kaş'ın merkezinde olan plaj, aslında tam olarak plaj değil. Adından anlaşılacağı gibi minik çakıllardan oluşuyor. Kaş'ta bulunan pek çok plajın tersine dalgalı ya da sığ değil ve denize iskeleyle giriliyor. Akdeniz sıcağında güzel geliyor evet, ama biz yine de uyaralım, çok soğuk!

    1. Büyük Çakıl Plajı

    Küçük Çakıl ile kıyaslandığında daha geniş bir plaj alanına sahip Büyük Çakıl da adından anlaşılacağı gibi çakıllı ama bu çakıllar beyaz. Küçük Çakıl Plajı'na 20 dakika yürüyüş mesafesinde. Kaputaş gibi esiyor ancak denizi onun kadar dalgalı değil. Kaynak sularından beslendiğinden suyu yine soğuk ama ara sıra suyun üstü soğuk altı sıcak olursa şaşırmayın.

    1. İnceboğaz Plajı

    Çukurbağ Yarımadası yolu üzerinde, Meis Adası'na bakan plaja Kaş'tan yürüyerek de ulaşılabiliyor. Hava kırk derece de olsa ben sıcak su severim diyorsanız inanılmaz manzarasıyla İnceboğaz Plajı tam size göre. Diğer plajlara göre daha sıcak olan suyu, doğal dokusu ve manzarasıyla İnceboğaz tam benlik diyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var çünkü yakında plaja beton döküp doğal taş döşeyecekler. "Soyunma kabini, büfe ve kır gazinosu yapacağız" diye güzelim plaj piknik ve mesire yeri olarak yeniden "düzenlenecek."

    1. Akçagerme Plajı

    Çocuklarınızla gittiğiniz bir tatil için ideal plaj dalgasız ve sıcak deniziyle Akçagerme Plajı. Akçagerme Kaş-Kalkan arasında yer alıyor ve merkeze 4 kilometre uzaklıkta. Bazı bölümleri kum bazı bölümleri çakıllık olan plaj Kaş Turizm Meslek Lisesi'nin uygulama plajı olması nedeniyle içerisinde şezlong, plaj voleybolu, özel duş ve tuvaletler, kafeterya, tenis kortları, çocuk parkı ve aquapark da var.

    1. Limanağzı Plajı

    Kaş'ta bulunan yeryüzü cennetlerinden biri Limanağzı, ismini eskiden doğal liman olarak kullanılmasından alıyor. Çoğunlukla Kaş merkezden kalkan teknelerle ulaşım sağlanıyor ancak Likya Yolu'nu kullanarak anakaradan yürüyerek de ulaşılması mümkün. Limanağzı'ndan Kaş'a dönerken kral mezarlarının yanından geçtiğinizde göreceğiniz manzara gerçekten inanılmaz. Dalgasız, berrak ve dingin olan bu koy, Kaş'a gidip de uğramadan kesinlikle dönmemeniz gereken yerlerden biri.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler