Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karadeniz'in Eşsiz Doğasında Offroad Yapmak

    Offroad, en yalın kelime hali ile ‘yol dışı’ demek. Günümüzde doğa ve motor sporları arasında yer alan Offroad için, Doğu Karadeniz coğrafi olarak oldukça uygun. Bahar aylarında Artvin veya Rize'yi ziyaret ederseniz, bu görüntülerle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.

    fotoğraflar: Ardeşen Offroad Kulübü

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454712/640xauto.jpg)

    Doğa sporu haline gelen offroad, coğrafyasının da son derece müsait olduğu Doğu Karadeniz'de hiç de zor değil. Karadeniz'in köylerine, yaylalarına ulaşmak için doğal offroad rotalarından geçmek zorundasınız. Karadenizliler, son yıllarda yarış organizasyonları yaparak offroad'u keyifli bir etkinlik haline getiriyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454715/640xauto.jpg)

    Yarışlar için engellerle dolu özel parkurlar hazırlanıyor. Biraz daha profesyonelce olan yarışmalarda TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) desteği alınıyor. Bu yarışlara Türkiye'nin dört bir yanından ve Azerbaycan, İran, Gürcistan gibi ülkelerden katılımcılar da geliyor. Bir gün öncesinden kamp organizasyonu ile başlayan etkinlikte, yarışacak araçlar son hazırlıklarını yapıyor. Aileleriyle birlikte gelen yarışseverler, kamp gecelerinde eşleri ve çocuklarıyla birlikte doğanın keyfini çıkararak sohbet edip şarkılar söylüyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454718/640xauto.jpg)

    Bu sporu yapmak için özel olarak hazırlanmış offroad donanımlı araçlara sahip olmanız gerekiyor. Aracınız çamur çukurlarından kurtulacak güçte, engelleri aşacak yükseklikte olmalı ve tabii ki pilotunuz kabiliyetli olmalı. Bir de co-pilot (yardımcı pilot) lazım. Araç engellere takıldığında ona tek yardım edecek kişi co pilot...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454721/640xauto.jpg)

    Derin su geçişleri, çamur çukurları, dik rampa ve inişlerde kıyasıya mücadele eden araçların seyri de izleyiciler açısından son derece keyifli!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454724/640xauto.jpg)

    Offroad, Karadeniz'de insanları bir araya getiren araç haline dönüşmüş durumda. Yarışların bir araya getirdiği insanlar, hafta sonları arazi araçlarıyla, ulaşılması zor, Karadeniz'in eşsiz yaylalarına geziler düzenliyor. Aynı zamanda doğayla uyum içinde yaşamanın nasıl mümkün olduğunun da en büyük örneğini sergiliyorlar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler