Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karaçi

    Pakistan’ın Sind Eyaleti'nde bulunan Karaçi, yakın geçmişinde mezhepsel şiddetin görüldüğü iş odaklı bir şehir.

    Genel Bilgiler

    1980'ler ve 1990’ların başı şehir için çok da iyi bir tarih aralığı değil. Ayrıca Karaçi, en son 2010 yılında ölü sayısı yüksek protestolara ev sahipliği yapmıştır, sevilmeyecek nesi var değil mi?

    Dürüst olmak gerekirse, bu yazıyı uzun bir zaman önce yazdık ve bahsettiğimiz hoş olmayan durumların geride kaldığını söyleyebiliriz. Ama bütün bunları okurlarımız için gerçekmiş gibi anlatmalıyız. Eğer biraz garip biri değilseniz, birçok turistin yaptığı gibi şehri gezi rotanızdan silmeniz gerektiğine ikna olmuşsunuzdur. Ama yine de size görmezden gelemeyeceğiniz bir karşı argüman sunacağız.

    Gerçekten bir ülkeyi ziyaret etmek ve bu ülkenin kalbi nerede atıyor görmek istiyorsanız, ülkenin en zengin ve en kalabalık şehrine, ki bu durumda o Karaçi oluyor, yapılacak gezi sizin vazgeçilmeziniz olmalı. İnsanlar bu yüzden burayı "Küçük Pakistan" olarak adlandırıyor.

    Hükümetinizin seyahat tavsiyelerini dikkate alın ve işler yatıştıktan sonra, Karaçi'de ziyaret edebileceğiniz birkaç yer önerisi vermemize izin verin. Saddar Bölgesi ve deniz kıyısı ile Güney Karaçi, şehrin en güzel yeri. Empress Market ve Frere Salonu gibi etkileyici sömürge dönemi yapılarıyla da şehrin en turistik bölgesi.

    Günümüz modern sanatı ağırlıklı Mohatta Sarayı Müzesi ve İslami Sanat'tan, arkeolojik bulgulara kadar her şeye ev sahipliği yapan Pakistan Milli Müzesi en önemli kültürel turistik yerleri. Bu iki binadan en güzel olanı kuşkusuz Indo-Saracenic Mimari tarzına sahip olan, Mohatta Sarayı Müzesi.

    Diğer önemli bir kültürel yapı ise, Pakistan’ın kurtarıcısının mezarının bulunduğu Mazar-e-Quaid Türbesi. Şehrin doğal güzellikleri ise, Clifton Sahili veya daha iyi olanı Sandspit Sahili. Bunların yanısıra Port Grand veya karnınızı balıkla doldurabileceğiniz Batı İskele Balıkçıları’dır. Port Grand'ı, akşam yürüyüşü için tercih edebilirsiniz. Orada yürümeye çalışın ve daha sonra yazımızın ilk iki paragrafını okuyun, kendi kendinize güleceksiniz.

    Şehir tabii ki de gidebileceğiniz alışveriş merkezleri ve pazarlarla dolu. Eğer yeterince dolaşırsanız kilise (Saint Patrick Katedrali gibi), park ve hayvanat bahçesi bile bulabilirsiniz. Günün sonunda Karaçi’nin aslında çok yönlü bir yer olduğunu anlayacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler