Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kar Tatilinin En Zarif Seçeneklerinden: Karlar Kraliçesi Megève

    Fransız Alpleri’nde, Mont Blanc’a komşu Megève, kayak pistleri kadar, kolay ulaşım imkanı veren onlarca après-ski mekanıyla 7’den 70’e herkese keyifli altenatifler sunan bir tatil kasabası. Kar tatilinin en zarif seçeneklerinden Megève'e hoşgeldiniz.

    Hazırlayan: Melda Göktüğ Şallı

    Siyah beyaz bir fotoğraf, bohem görünüşlü iki beyefendi karların ortasında şezlonglarda oturmuş keyif yapıyor. Farklı bir garson ise elinde bir şişe şampanya, onlara doğru koşuyor. Suratlarda hep bir gülümseme. Megève'in çoğu hatıra fotoğrafında rastalayacağınız sahnelerin başında geliyor. 1113 metrede konumlandığı için çoğu zaman karlı ama açık, güneşli bir havaya sahip bu kasabada hayat, karların üstünde bir aperitif tadında. Her şey ilk yudum kadar tatlı, herkes tam bir kasaba ruhuna sahip güleryüzlü, yardımcı. Fransız elegansı ve hizmet anlayışı her yerde. Küçük olması her yeri ulaşılabilir kılıyor. Polo yarışlarından buz pateni yarışlarına kış aylarında çok sayıda organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Fransız Alpleri’nin ortasındaki Megève, her seviyeye uygun üç farklı bölgede yer alan pistleriyle henüz keşfetmediyseniz bu kış sizi bekliyor.

    Dağlar ve pistler

    Megève’in denizden yüksekliği 1113 metre, kayak pistlerinde ise en yüksek nokta 2350 metrede. 220 pist, 107 lift ve toplamda 445 kilometrelik kayak pisti barındıran Megève’de, slalom, Alp kayağı, snowboard, helikopter kayağı, buz pateni, off-pist kayak, snowshoeing, köpekli kızak, curling gibi farklı alternatifleriniz var.

    Pistler Rochebrune, Mont d’Arbois ve Jaillet olarak üç ana bölgeye ayrılıyor. Rochebrune bölgesine; kasaba merkezindeki Rochebrune adlı gondoladan veya, merkezden birkaç dakikalık yürüyüşle varabileceğiniz Rochebrune teleferiği ile ulaşabilirsiniz. Orta ve ileri seviye kayakçıların zevk alacağı pistler barındıran bölgede; Cote 2000 tarafından ilerlerseniz bu bölgenin en sert ve en zevkli siyah pistlerine varabilirsiniz. Yeni başlayanlar ve tecrübe kazanmaya ihtiyaç duyan kayakçıların tercih ettiği, basit ve uzun pistlerle dolu Mont d’Arbois bölgesine ise merkezden bindiğiniz gondola ve ardından Rocharbois teleferiği ile ulaşılıyor. İleri seviye kayakçıların ve snowboard’cuların favori pisti ise tepedeki Mont Joy.
    Le Jaillet, üç bölge arasında en az popüler olanı, bu sebepten pistler çoğunlukla bomboş ve sakin oluyor. Ancak bu bölgedeki Mont Blanc manzaralı pistlerde kaymanın zevki başka. Megeve’in batı kısmındaki bir gondola ile ulaşılan Le Jaillet’de orta-ileri seviye pistler var.

    Tek bir skipass ile üç bölgede de kaymak mümkün.

    Konaklama

    Megève’de, dört ve beş yıldızlı otel sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Kasabanın en güzel ve en atmosferli oteli kuşkusuz Hotel Mont Blanc. Onu Les Fermes de Marie ve sadece dokuz odalı Flocons de Sel takip ediyor. Bölgedeki bütün otellerin pistlere çıkan gondola ve teleferiklerin olduğu noktalara sık sık servisleri bulunuyor.

    Yeme-içme

    Alp sıradağları sınırları dahilinde olup da vasat yemek ve şarap tatmak mümkün mü? Bu dağlarda yetişen bütün bitkiler, avlanan hayvanlar, mandıralardan gelen peynirler ve süt. Bu bölgedeki en basit bistroda bile olağanüstü lezzetlerle karşılaşmanız olası. Michelin yıldızlı restoranlardan, yamaçlardaki salaş restoranlara seçenek bol.
    Megeve’in en özel mekanları, kuşkusuz özelliği ‘auberge’ler. Dağların veya yüksek tepelerin yamaçlarına konmuş bu restoran-kulübeler, yaman zirveler arasında cirit atan sıkı kayakçıların bir nevi ‘pit stop’u oluyorlar. Pek çoğuna kayaksız ulaşılamayan ve çoğunlukla zorlu pistlerin tepesinde olan bu restoranlarda bölgesel lezzetleri bulabilirsiniz.

    Fotoğraflar: Emel Ernalbant

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler