Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kapadokya'da Gezilecek Yerler

    Burayı George Lucas’ın yaptığını düşünebilirsiniz ama Orta Anadolu’daki yumuşak volkanik kayalar, milyon yıllar boyunca süren erozyon ve 5,000 yıllık bir uygarlık tarafından şekillendi. Bir zamanlar Hititler, Romalılar ve Osmanlıların evi olan Kapadokya, bu günlerde hem kültürel bir cazibe merkezi hem de macera severler için tam bir cennet. O zaman hadi Kapadokya turu!

    İşte Kapadokya balonu turundan, yaprak sarma derslerine kadar Kapadokya’da yapmanız gereken şeyler.

    Kapadokya otelleri

    Museum Hotel

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544505/640xauto.jpg)

    Bu inanılmaz işletme, hem ultra lüks hem de ultra ilkel bir deneyim yaşayabileceğiniz 3,000 yaşındaki bir konutun içerisine yapılmış (Game of Thrones tarzında yere oturup incik yemeliymişsiniz gibi hissedeceksiniz). Oyuk vadilerin geniş manzarası ve muhteşem Türk restoranları hafife alınacak gibi değil. Ama rezervasyon yapmanız için asıl gerekçe ne? Odanızdaki musluktan akan sınırsız şarap.

    Kapadokya gezilecek yerler

    İçinizdeki Indiana Jones'u canlandırın

    Tarihi şehirleri keşfedin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544535/640xauto.jpg)

    Kapadokya’nın etrafında çok sayıda büyüleyici dünya mirası var. Ancak bir seçim yapmak zorunda kalırsanız falezlere oyulmuş bir Bizans köyü olan Çavuşin’i mutlaka görün. Geçmişi M.Ö. 800 yılına kadar uzanan bir yer altı şehri olan Kaymaklı’ya ve Göreme’deki 14. yy’a kadar 10,000 keşişin yaşadığı ve ibadet ettiği mağara manastırlarının olduğu açık hava müzesine gidin. Bütün ünlü yerler bölgeye yayılmış durumda olduğu için sizi gezdirebilecek bir rehber ayarlayın.

    Sıcak hava balonu kiralayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544553/640xauto.jpg)

    Bir Kapadokya balon turu ayarlarsanız, volkanik vadileri, tarihi konutları ve uzanıp dokunabileceğiniz peri bacalarını görebilirsiniz. Yükseklikten korkuyor musunuz? Gün doğarken kalkın ve gökyüzüne dağılmış olan düzinelerce rengarenk balonu izleyin... Tabii ki güvenli bir mesafeden.

    Aşk Vadisi'nde yürüyüşe çıkın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544580/640xauto.jpg)

    Tüm gün sürecek bir tur için bu doğa harikasına gidin. Burada, yabani ayva, elma ve üzüm ormanlarında dolanacak ve her virajdan sonra katılaşmış lav akıntılarından mantar uçlu kulelere kadar çeşitli jeolojik sanat eserlerini keşfedeceksiniz. En azından bir gün bu turlara katılın; yürümesi kolay ve manzara hiç eskimiyor

    Kapadokya'da nerede yenir?

    Fırında kuzu ve yaprak sarması deneyin

    Ziggy's Cafe

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544628/640xauto.jpg)

    Hafif bir atıştırmalık, gün batımına karşı bir kokteyl veya muhteşem mezelerle geç bir öğle yemeği için bu taş evden dönüştürülmüş şık restoranın dört katlı teraslarından birinde bir sandalye çekin. Sahibinin kendi yaptığı takıları ve aksesuarları bulabileceğiniz atölyesinde alışveriş yapın.

    Muti

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544637/640xauto.jpg)

    Öğle yemeğinde bir zamanlar İpek Yolu kafileleri için otel olan bu tarihi yerde içinizdeki çingeneyi doyurun. Muti, tarçınlı-naneli etle dolu mezeler, fırında ayvalı kuzu ve kırmızı şarap gibi Türk mutfağından yiyecekler servis ediyor. Zengin porsiyonları sayesinde de bonus puanı hak ediyor.

    Kapadokya ev yemekleri

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544643/640xauto.jpg)

    Eve döndüğünüz zaman aynılarını yapmak isteyeceksiniz. Bu işin inceliklerini, yemeklerinde ailesinin bahçesinden topladığı malzemeleri kullanan ufak tefek bir Anadolu kadını olan Havva Ana’dan öğrenin. Size yaprak sarmayı, mantı kapatmayı ve patlıcanla yapılan muhteşem yiyecekleri öğretir.

    Nelere dikkat etmelisiniz?

    Dolandırıcılar tarafından kandırılmayın

    Çömlek gösterileri

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544649/640xauto.jpg)

    Avanos halkı Hititler’den beri seramik zanaatiyle uğraşıyor. Eğer çömleklere ilginiz varsa burada bir mola vermeye değer. Ancak size en ünlü olduğunu söyleyen ve sizinle ilgilenen ilk işyerine hemen kanmayın. Onun yerine doğrudan Ömürlü Ceramics’e gidin ve gerçek ustaları çalışırken izleyin.

    Yanınıza ne almalısınız?

    Yürüyüş ayakkabıları

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544652/640xauto.jpg)

    Kapadokya’da ciddi bir tırmanış da yapsanız sadece tarihi bir bölgeyi geziyor da olsanız, volkanik küller nedeniyle zemin kaygan olabiliyor. Güvenliğiniz ve konforunuz için yanınıza, bilek desteği ve sert tabanı olan ayakkabılar alın.

    Kabarık ceketler

    Yüksek ve kuru plato, büyük sıcaklık değişimlerini de beraberinde getiriyor ve geceler genellikle serin oluyor. Yanınıza hafif ve kabarık bir ceket alın, böylece hem bavulunuzda çok yer kaplamaz hem de sizi sıcak tutar.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler