Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kaohsiung

    Tayvan’ın Liman Kenti Kaohsiung, Tayvan’ın en büyük ikinci şehri.

    Genel Bilgiler

    Tayvan’ın Liman Kenti

    Kaohsiung, Tayvan’ın en büyük ikinci şehri. Adanın güney ucunda yer alan Kaohsiung, limanı ile ünlü ve bazı yönlerden dolayı Taipei’nin siyasi imajını yansıtan özellikleri var. Kaohsiung’un Taipei’ye olan uzaklığı ise 300 kilometrenin altında. Fakat yolun trafik yoğunluğuna bağlı olarak bu mesafe daha fazla vaktinizi alabilir. Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey Tayvan yüksek hızlı trenini kullanmak olacak. Hızlı tren ile başkent Taipei’den Kaohsiung’a sadece 1-1.5 saat içinde gidebilirsiniz.

    Kaohsiung, önceleri ağır sanayi merkezi olarak bilinirken, günümüzde cazip bir metropol haline gelmiş. Aslında Kaohsiung’un yıl boyunca hakim olan hoş bir iklimi ve turistlere sunduğu bazı güzellikleri var. Eğer hala tereddütleriniz varsa akşam şehre ulaştıktan sonra ilk olarak Eski İngiliz Konsolosluğu'na gitmelisiniz. Eski İngiliz Konsolosluğu’nun kırmızı tuğlalı terasında oturarak bir bira sipariş edebilir, burada açık havanın ve esintinin keyfini çıkararak, şehrin liman manzarasını seyredebilirsiniz.

    Gerçekten de bu şehir, hoş atmosferi ile birkaç gün geçirmek isteyeceğiniz mükemmel bir yer. Kaohsiung’da kaldığınız süreç içerisinde, Cijin'i (ya da Qijin) keşfetmeye başlamak isteyeceksiniz. Cijin, Kaohsiung’anın sosis biçimindeki adası. Bu küçük adaya karayolu ya da feribot ile ulaşabilirsiniz. Adaya vardığınızda ise deniz ürünleri restaurantları ile dolu bir bölge sizi karşılayacak. Ayrıca yürüyüş yapmak için harika bölgeler, bisiklet sürme keyfi için hoş manzaralı alanlar ile yüzmek için güzel ve temiz plajlar var.

    Cijin Adası’nda yapılacak aktiviteler sadece bunlarla sınırlı değil. Bir de eski deniz fenerine yürüyün ve Matsu Tapınaği'nı ziyaret edin. Akşamın ilerleyen saatlerinde gitmek için ise Aşk Nehri, şehrin tam kalbinde akan ve sahili kıyı kafeler ile kaplı, yürüyüş için harika bir yer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler