Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kamboçya

    Geçmişi hüzünlü olduğu kadar da ilham verici olan Kamboçya, 15.2 milyon insana ev sahipliği yapıyor.

    Genel Bilgiler

    Resmi dili Kmerce olan ülke, ruhaniliğin, sembolizmin ve simetrinin harika birleşiminden oluşuyor. Kamboçya, harika kumsalları, tropik adaları, muhteşem Mekong nehri ve vahşi doğasıyla gerçek bir macera vaat ediyor.

    Başkenti Phnom Penh olan Kamboçya’nın en büyük hazinesi insanları. Kmerler tarih boyu çok büyük acılar çekmiş ve tekrar toparlanıp günümüze kadar gelmiş bir halk. Bu ilhamı veren başarılarının arkasında kırılmaz ruhları, bulaşıcı optimistlikleri ve yüzlerinden asla silinmeyen kocaman gülümsemeleri var.

    Tüm dünyanın bildiği uzak doğu sporu olan “Muay Thai” orijinal olarak Kamboçya’da doğmuştur. Ülke popülasyonu Kmerler, Vietnamlılar, Çinliler gibi etnik kökenlerden oluşuyor. Bu da ülkenin kültürünü ve günlük hayatını daha renkli kılan özelliklerden biri.

    Dünyanın belki de en harika yerlerinden biri Angkor Tapınakları olsa gerek. Bu tapınaklar dünyanın en büyük dini yapısını temsil ediyor ve aynı zamanda dünyanın en ilginç taş yüzlerine sahipler. Başkent Phnom Penh ise kaotik olmasına rağmen oldukça çekici bir şehir. Şehirde, büyüleyici nehir kenarında yürümek, en tarz otellerde kalmak, tasarım restoranlarda yemek yemek, ya da değişik barlarda eğlenmek istiyorsanız doğru yere gelmişsiniz demektir. Şehirde ulusal müzeyi ya da tüylerinizi diken diken yapacak Tuol Sleng Hapisanesi'ni de ziyaret edebilirsiniz.

    Kamboçya’nın tarih ve gizem dolu vahşi dokusu haricinde bir de dinlenmek, denize girmek ve güneşlenmek isteyen tatilcilere uygun birbirinden harika sahiller ve tesisler bulunuyor. Bunların başlıcaları; Victory Beach, Independence Beach, Sokha Beach ve Serendipity Beach.

    Ülkenin vahşi doğusunda ise uçsuz bucaksız pirinç tarlalarına, şeker palmiyelerine, fillere binen insanlara ve hayrete düşüren şelalelere rastlarsınız. Ülkenin varlıklı ve sosyetik, daha avantajlı kısmından çıkıp, gerçek Kamboçya’yı deneyimlemek istiyorsanız, gitmeniz gereken yer Battambang. Bölge koloni döneminden kalma, en iyi korunmuş kent olma özelliğine sahip.

    Ülkede oldukça fazla tropikal meyve mevcut. Ziyaretçiler için bu meyveleri denemek olmazsa olmazlardan. Bunun yanında geleneksel bir balık yemeği olan Prahoc mutlaka yenmeli. Buraya kadar gelmişken her türlü pirinç yemeğini denememek olmaz. Batıdakinden farklı da olsa, Kamboçya’da salatalar çok popüler ve lezzetli. Örneğin, Phlea Sait Kow’u mutlaka denemelisiniz.

    Tüm dağ tapınaklarının anası olan Prasat Preah Vihear, Siem Reap’te yüzen kasaba, yemek dersleri ve kuş gözlemciliği, Ratanakiri’de Virachey Ulusal Parkı ve daha bir çok yeri görmek istiyorsunuzdur mutlaka. Peki Kamboçya’da ulaşım nasıl? Genellikle iç hatlar için uçak biletleri fiyatları biraz pahalı. Bisiklet tabi ki, hava taşımacılığının yerini tutamaz ama, maceraperest gezginler için çok tercih edilen bir ulaşım aracı. Yolların kötü olduğu zamanlardaki popülerliği kalmasa da, botlar ve su taşımacılığı işlevselliğini koruyor. Ülkenin en popüler ulaşım aracı otobüsler. Zamanı maddiyattan önde tutan turistler için özel araç ya da motosiklet kiralama imkanı mevcut.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler