Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kalküta

    Hindistan’ın Kültür Merkezi Eğer Kalküta kalp atışlarınızı biraz olsun hızlandırmıyorsa korkarız ki dünyadaki başka hiçbir şehir size heyecan vermeyecek.

    Genel Bilgiler

    Hindistan’ın Kültür Merkezi

    Eğer Kalküta kalp atışlarınızı biraz olsun hızlandırmıyorsa korkarız ki dünyadaki başka hiçbir şehir size heyecan vermeyecek. İngiliz sömürge dönemi binaları (Bazıları çürümüş), muhteşem bahçe ve tapınakları, kalabalık pazarları, aşırı yoksulluk, kirlilik ve kalabalık yolları.. Hepsi birden şehirde sev ya da nefret et karmasını oluşturuyor.

    Hindistan’ın en doğu kısmında uzanan Kalküta, dünya genelinde en fazla Asya topluluğunu barındıran şehir ve genel nüfusu 14 milyon civarında. Merkez nüfusu ise 4 milyon kadar. Kalküta, Hindistan’ın en büyük üçüncü şehri ve Bangladeş sınırına yaklaşık olarak 60-80 kilometre kadar uzaklıkta. Fakat şehir gecekonduları ile oldukça kalabalık ve yoksul görünüyor. Belki son zamanlarda şehirde işler bir miktar düzelmiş olabilir, ama hala çok sayıda evsiz insan var ve bu insanların sayısı neredeyse küçük bir şehrin nüfusu kadar. Yine de son zamanlarda yapılan iyileştirme ve güzelleştirme çalışmaları ile şehir bir miktar düzgün görünüme ulaşarak bazı yönleri bakımından iyiye gitmeye başlamış.

    Kalküta’da turistik açıdan önemli olan yerlerden biri, beyaz mermerden yapılmış Victoria Abidesi. Bu görkemli bina, hem İngiliz hem de Babür kültürü izlerini taşıyor ve 1906 ile 1921 tarihleri arasında, Kraliçe Victoria’ya övgü olarak inşa edilmiş. Şehrin diğer görülmesi gereken mekanları ise; güzel Darkshineswar Kali Tapınağı, Belur Math, Hindistan Müzesi ve Kalighat Kali Tapınağı şeklinde. Şehrin en ünlü simgesi olan Howrah Köprüsü'ne de göz atabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler