Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kaikoura

    Her Şey Doğanın Sunduğu Kaikoura, Canterbury'nin kuzey bölgelerinde bulunan yaklaşık 2000 kişilik bir kasaba.

    Genel Bilgiler

    Her Şey Doğanın Sunduğu

    Kaikoura, Canterbury'nin kuzey bölgelerinde bulunan yaklaşık 2000 kişilik bir kasaba. Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nın kuzeyindeki bir bölgede bulunuyor. Bu sahil kasabası, Blenheim'dan 1.5 saat, Christchurch'dan 2,5 saat araba yolculuğu uzaklığında bulunuyor. Sahili, düz otlakları, gürleyen nehirleri, arkasında yükselen Alpler ile doğanın sunabileceği her şey burada yer alıyor. Karla kaplı Seaward Kaikoura Dağları, neredeyse okyanusa yakın bir konumda ve birkaç kilometre iç kısımda yükseliyor.

    Kaikoura kasabasında ne yapılacağına gelirsek, bu oldukça kısa bir liste olacak. Kaikoura, sizleri buraya çekebilecek tipik bir sakin plaj kasabası. Burada bulunan bir şey, beklentilerinizin çok daha ötesinde olabilir, o da deniz ürünleri. Aynı zamanda bir yerinde adı olan Maori (Türkçeye çevrildiğinde "kerevit") ilginizi çekebilir, çekmeyedebilir tabii ki, fakat söylenecek bir şey var ki burada yapılan deniz ürünleri hem sürekli tazeliğini koruyor hem de oldukça lezzetli yapılıyor.

    Kasabanın içinde yapılacakların yanında sorulan bir diğer soru da, şehrin etrafında ne yapılacağı.Yapılacaklar listesi burada uzuyor. Örnek verecek olursak: Binicilik, (dağ) yürüyüş, dalış, sörf, yunuslarla yüzme ve daha nicesi. Ayrıca burası ile özdeşleşmiş bir diğer aktivite de balinaları izlemek. Kaikoura'nın etrafında bulunan denizlerin neredeyse tamamı dev yağlı balinalar ile dolu, buraya bir profesyonel eşliğinde helikopter ile yaklaşmak en popüler yöntem.

    Not: Kaikoura, Yeni Zelanda'ya olan uluslararası bağlılığından dolayı, bir Yeni Zelanda turuna başlamak için oldukça iyi bir başlangıç noktası. Ayrıca Dunedin de iyi bir başlangıç noktası olabilir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler