Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Jeonju

    Bibimbap'ın Evi Jeonju, Güney Kore'nin Jeolla ilinin başkenti.

    Genel Bilgiler

    Nüfusu 650,000 civarında ve tarihi değerlerinden ve Bibimbaptan dolayı önemli bir turist merkezi. 5 yüzyıldan beri Joseon Hanedanlığı'nın kent merkezi bir şehir (daha öncesinde de Baehje Krallığının başkenti) olarak ve yerel bir yemeği ile yaygın olarak bilinmektedir. Bibimbap yöresel yemeği (Kore'nin fiilen ulusal bir yemeği olup, sıcak bir kase içerisinde, sıcak beyaz pirinç, pişmiş sebzeler, sığır eti ve sarısı üstte olmak üzere yumurtanın karıştırılması ile elde edilir) Korelilerin burayı severek ziyaret etmelerinin nedenlerinden biri. Jeonju, günlerinizi harcayabileceğiniz şehirlerden biri değil. Bir gün içerisinde şehirde bulunan tüm manzarayı görebilir ve gezip görülecek yerleri ziyaret edebilirsiniz. Eğer bu şekilde bir günübirlik plan yapmayı düşünüyorsanız, Bibimbap'ı bir kenara bırakırsak ; bunları en azından denemek isteyeceksiniz:

    • Jeongdong Katolik Katedrali, 20.yüzyılın başlarında inşa edilmiş ve dinleri yüzünden hayatlarını kaybeden Katolik şehitler onuruna dikilmiş olan bu katedrali ziyaret edebilirsiniz.
    • Jeonju Hanok köyü, Kore kültürüne odaklanan bir yerdir ve yüzlerce geleneksel Kore Hanok evlerine sahiptir. Biraz turist tuzağı olarak görülebilir ancak sadece akışına bırakmayı deneyin.
    • Mt. Maisan ("At Kulağı Dağı"), yürüyüş özlemi çekenler için gidilmesi gereken ve garip bir şekle sahip şehrin doğusunda bulunan bir dağdır. Bu tuhaf manzara hayalimsı 'kayıp dünya' olarak tarif edilir.
    • Pungnammun kapısı, Hanok köyüne yakın hayatta kalan tek şehir kapısıdır.
      Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler