Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Jakarta

    Yükselen Ulusun Buğulu Başkenti Jakarta, Endonezya'daki Java eyaletinin kuzeybatı kıyılarında bulunan başkenti.

    Genel Bilgiler

    Yükselen Ulusun Buğulu Başkenti

    Jakarta, Endonezya'daki Java eyaletinin kuzeybatı kıyılarında bulunan başkenti. Şehir, Endonezya'da siyasi, ekonomik ve kültürel her konuda adından bahsettiriyor. Bu şehrin geçmişi 4. yüzyıla dayanıyor. Endonezya'nın bağımsızlığını ilan etmesinden önce, Hollanda Doğu Hindistan'a ait olup, Batavia olarak anılıyordu. Bugünlerde ise, Güneydoğu Asya'nın en büyük şehri.

    Jakarta genellikle trafik sıkışıklığının ve karışıklığının olduğu manzaraları göz önüne getiriyor. Ve ne yazık ki, iyi korunmuş sömürge alanları çok fazla yok. Doğrusu birçok turist buraya "dokun ve git" ilkesini temel alarak geliyor: Java'nın geri kalanı, birçok güzelliği ve kültürel zenginliği kapalı olarak sunuyor. Ama eğer Endonezya bağımsızlık gününün nasıl bir şey olduğunu anlamak istiyorsanız, Jakarta şehri bunu anlamak için güzel bir yer. Birçok farklı etnik kökenden oluşan bu şehri cana yakın ve arkadaşça bulacaksınız.

    İlginç, ilgi çekici yerlerden biri olan Monas (Ülkenin bağımsızlık mücadelesini simgeleyen ulusal anıt) ve küçük Old Town ile şehrin Sunda Kelapa Limanı gezilecek yerleri arasında. Belki de bu boyuttaki bir şehirden çok bahsetmeye gerek yok, fakat apaçık ortada ki Jakarta, bir alışverişi cenneti ve gece hayatı bölgenin geri kalanından daha iyi olmasa da eşit durumda.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler