Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Jaipur

    Pembe Şehir Jaipur, Hindistan’ın kuzeyinde yer alan “çöl devleti” olarak bilinen Racastan Eyaleti'nin başkenti ve en geniş şehri.

    Genel Bilgiler

    Pembe Şehir

    Jaipur, Hindistan’ın kuzeyinde yer alan “çöl devleti” olarak bilinen Racastan Eyaleti'nin başkenti ve en geniş şehri. Eski yerleşim yerindeki binaların bir çoğu pembemsi kırmızı renkte olduğu için, Jaipur genelde "Pembe Şehir" ismi ile anılır. Jaipur, Hindistan’ın turizm merkezlerinden biri ve Yeni Delhi ile Agra’ya(Tac Mahal ile ünlü ) geziler yapılabilmesi için oldukça elverişli bir konuma sahip. Her iki şehir de Jaipur’a araba ile birkaç saat uzaklıkta.

    Turistler genellikle Jaipur’u, Thar Çölü'ne girmek ya da Aravalli Sahası'na ulaşmak amacıyla kullanır ama, Jaipur’un sunduğu muhteşem turistik yerler, daha fazla ve önemli. Görülecek yerlerin bir hayli çok olması, sizi biraz zorlayabilir! Şehir’deki turistik yerlerin başında, saraylar, kaleler ve tapınaklar geliyor. Mutlaka görülmesi gereken Şehir Sarayı (gerçekten,pembe renklidir), eski şehrin tam merkezinde bulunuyor ve eskiden Maharaja’nın evi olarak kullanılmış. Mughal (Babür İmparatorluğu), Rajput ve hatta Avrupa tarzını birleştirerek, güzel bir uyum yakalamış. Bu uyum, 18. yüzyıla ait kompleks birkaç avlu, bahçeler, saraylar ve tapınakları kapsar. Yedi katlı Chandra Mahal (Ay Mekanı), hem içeriyi hem de dışarıyı kontrol etmek için, Şehir Sarayı’nın merkezi halindedir.(sadece birinci kat halka açık ve kapsamlı bir şekilde dekore edilmiş.)

    Jaipur’da görülecek yerler henüz bitmedi. Bu yerlerden bir diğeri de, güzel Jal Mahal’dir ve “Su Sarayı” anlamına gelir. Jal Mahal, kentin kuzey eteklerinde, göl ortasında konumlanmış. Jaipur’da gezilecek diğer yerler ise, Jantar Mantar, Hava Mahal (Rüzgarlar sarayı) ve Amber Kale sarayından oluşuyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler