Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İyi Bir Airbnb Ev Sahibi Olmanız İçin 15 Kural

    Airbnb’de başarılı bir ev sahibi olmak sadece evinizi siteye yüklemek ve kiraya vermekle bitmiyor, önemli olan misafirler geldikten sonra neler yaşadığınız.

    Delaware’deki evinin üst katında bulunan banyoya ayaklı küvet koyduğunda Inez Valk misafirlerin etraftaki romantik eşyalardan etkilenip küvetten taşan su ve köpükten fark etmeyeceklerini hiç düşünmemiş.

    “Hemen banyonun kapısını çaldım ve karşımda utanmış misafirlerimi gördüm” diyor. “Tabi daha sonra hemen tesisatçı çağırdım.”

    Maalesef misafirleri de sadece internet sitesine bakarak tanımanız mümkün değil. Renkli ve büyük fotoğraflar, kullanışlı haritalar ile Airbnb basit ayrıntılara değil de, daha çok düzenlemeler, sigorta ve güvenliğe önem veriyor. Nevresim seçimine, misafiriniz ile yapacağınız sohbetlere ve ortama önem vermek için dikkat edilmesi gereken farklı noktalar var.

    “Bu yola çıkan insanlar sadece iyi bir otel odası aramıyor. Onlar hayal ettikleri şeyleri yaşamak istiyor.”

    İlk defa Airbnb için ev sahibi olacak kişilerin biraz daha geniş düşünmeleri gerekiyor. Bardak sayıları, siyah perdeler, tek kullanımlık banyo ürünleri gibi… Özellikle insanların otelde değil de neden yabancı bir insanın evinde kalmalarını tercih ettiklerine dikkat etmek gerekiyor.

    Airbnb kiralık odaları için çalışan ve Middleburg, Virginia, ve İbiza, İspanya’da iki tane kiralık evi bulunan Washington’da yaşayan dekoratör Natascha Folens, konuya şu şekilde yaklaşıyor:

    “Washington’da aradığınız özellikte 1,000 adetten fazla seçenek sunuluyor. Peki insanların sizi seçmesini nasıl sağlarsınız?”

    Valk, Folens ve yine dekoratör olan ve Beaufort, Güney Carolina’da tarihi bir kulübe kiralayan Michelle Prentice’a göre iyi bir ev sahibi olmanın koşullarını sorduk.

    Misafirlerinizle iletişim kurmaya çalışın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549677/640xauto.jpg)

    Bloomfield, Delaware’de İtalyan tarzındaki boş bir evi “Table On Ten” adlı bir yere dönüştüren Valk “İnsanlar kendilerini evlerinde gibi hissetmek istiyor” diyor. Misafirler ev sahibi ile konuşmak, gerekirse bir bardak kahve içmek istiyorlar. İşin bir parçası olarak kabul etmeliyiz, hem bu sayede misafirler de kendilerini o eve ait hissediyorlar.

    İyi bir “görevli” olun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549689/640xauto.jpg)

    Dört yıldızlı bir rehber olmak zorunda değilsiniz, fakat misafirleriniz size soru sorduğu zaman onları doğru bir şekilde yönlendirmelisiniz. En iyi ev sahibi seçilen Prentice “Misafirlerimize her zaman yakınlardaki aktiviteler ile ilgili bilgi veririz” diyor. Misafirlerin zamanlarının en iyi şekilde geçirebilmesi için onları her zaman karşılamanız gerektiğini de öneriyor.

    Küçük detaylara önem verin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549692/640xauto.jpg)

    Biraz yüksek beklentileri olduğunu itiraf eden Prentice:

    “Biz olsak bir evde ne isterdik diye düşündük ve evimizi buna göre dekore ettik. Ben içeceklerimi güzel bardaklardan tüketmek isterim, o yüzden biz de misafirlerimiz için her zaman iyi kalite şarap bardakları ve güzel mutfak gereçleri sunuyoruz.”

    Misafirleri büyüleyin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549701/640xauto.jpg)

    Aribnb’de bu ay en iyi ev sahibi seçilen Folens:

    “Kiraya verdiğiniz yerin insanların dikkatini çekmesini sağlayın. Misafirlere her zaman hatırlayacakları özel bir şey sunuyoruz. Bu antika bir küvet, İsveç tarzı dekorasyon ya da oldukça yumuşak, renkli çarşaflar olabiliyor. Önemli olan dikkat çekmesi.”

    Yerli gibi yaşamalarını sağlayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549707/640xauto.jpg)

    Prentice bahçesini süslüyor ve bunun güneyde önemli bir şey olduğunu belirtiyor.

    “İnsanlar dışarıda, güzel havada zaman geçirirken kendilerini tam bir güneyli gibi hissetmelerini istiyoruz.”

    Siz şehrinizde neler yaparsınız diye düşünün ve misafirlerinizi yönlendirin.

    Temiz olun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549713/640xauto.jpg)

    “Nasıl bir ortam sunarsanız sunun, kirli bir banyoyu kimse affetmez. Her türlü çöpünüzü önceden temizleyin.”

    diyor Valk. Folens güzel bir kontrol listesini adım adım takip edecek bir görevli tutmanızı öneriyor. Fırınınız temizlensin, kahve makineniz boşaltılsın ve bulaşık makineniz her zaman hazır durumda olsun.

    Etrafı düzenleyin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549719/640xauto.jpg)

    “Misafirlerin çoğu etrafı çok dağıtıyor, eşyaları evin her yerine dağılıyor. O yüzden kendi eşyalarınızı ne kadar kaldırırsanız o kadar iyi. Misafirler çekmeyi açtığı zaman sizin eşyalarınızı görmek istemezler.”

    diyor Folens. Misafirleriniz gelmeden önce onların kullanacağı çekmeceleri ve dolapları mutlaka boşaltın.

    Sadeliğe güvenin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549725/640xauto.jpg)

    Sizin göreviniz misafirlerin rahatlamalarını sağlayacak ortamı yaratmanız. "Eğer eşyalarınız fazla abartılı ise rahatlık sağlamak konusunda size pek yardımcı olmayacaktır. “ diyor Valk. Folens ise konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor “Çizilmeler ya da aşınmalar olduğu zaman basit mobilyaları tamir etmek daha kolaydır” diyor.

    Kaliteden ödün vermeyin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549737/640xauto.jpg)

    “İyi yataklar, çarşaflar ve havlular sizin kalitenizi ve misafirlerinize karşı olan tutumunuzu ortaya koyar. İnsanlar basiti ve iyi kaliteyi çok iyi anlarlar. Ayrıca güzel kokuları da hayal güçlerini harekete geçirdiği için çok severler.”

    Banyoyu doldurun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549749/640xauto.jpg)

    Ev sahibine havlu var mı diye sormak bir misafir için en rahatsız edici şeylerden biri. O yüzden banyonuzda gerekli havluları bulundurun. Ayrıca şampuan ve yüz yıkama jelleri de bulundurmanız iyi olacaktır. Eviniz kış aylarında soğuk oluyorsa misafirleriniz için ısıtıcı da sağlamalısınız. Prentice ayrıca misafirlerinizin havlularını asmaları için gerekli olan eşyaları da sağlamanızın faydalı olduğunu belirtiyor.

    Mutfağı doldurun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549761/640xauto.jpg)

    Mutfakta mikrodalga fırın ve ocak gibi temel ihtiyaçların her zaman olduğundan emin olun diyor Folens. Buzdolabını da her zaman taze yiyeceklerle doldurun (yumurta ve süt gibi.) Sofra bezleri ve servis altlıkları mutfağınızı hem hoş gösterir hem de temizliği sağlar. Kahve makineleri de her zaman iyi bir fikir..

    Beklentileri yönetin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549779/640xauto.jpg)

    “İnsanlar her zaman ev kiralarken gergindir bu sebepten onların beklentilerine cevap verin” diyor Folens. Misafirleriniz gelmeden önce onlara nereye park etmeleri ya da sigara içilecek yerlerle ilgili gerekli konularda bilgi verin. Prentice:

    “Misafirlerimize iyiyi de kötüyü de güzel bir şekilde açıklıyoruz ki daha sonra hayal kırıklığına uğramasınlar.”

    Ortamı hazırlayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549797/640xauto.jpg)

    Folens’e göre dekorasyonda yapacağınız ufak değişiklikler misafirler üzerinde büyük bir etki bırakıyor. Yatakların üzerine battaniye ve birkaç tane fazladan yastık ortamı daha rahat gösterir. Odaya çiçek de koyabilirsiniz.

    Odaları kişiselleştirin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549800/640xauto.jpg)

    “Odaya bir müzik çalar koyabilirsiniz. Bir kişi banyodayken diğeri sıkılmadan istediği müziği dinleyebilir. Hem bunu kim sevmez ki?”

    Eşyaların zarar görebileceğini düşünerek onları kaldırır da odanızı ya da evinizi boş gibi gösterirseniz misafirleriniz sizin paragöz bir insan olduğunuzu ve sanki en düşük ücrete işleri halletmeye çalışacaksınız diye düşünecektir. Misafirler bu olumsuzlukları hemen hisseder.

    Acil durum planı hazırlayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549806/640xauto.jpg)

    Valk bu zamana kadarki tecrübelerinden tesisatçının numarasının ve benzer acil durum ihtiyaçları ile ilgili numaraların elinin altında bulunması gerektiğini öğrenmiş. En nihayetinde orası aslında sizin mülkünüz. Acil durum planı yapmanız misafirinizle olan deneyiminizi olumlu yönde etkileyecektir.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler