Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'un En İyi 13 Kokteyl Barı

    Hemingway’in ‘Güneş de Doğar’ adlı romanındaki diyaloglar mı, yoksa sadece kokteyl merakı mı sizi bu yolculuğa çıkarır bilinmez; ama yüzünüzün güleceği kesin: İstanbul’da en iyi kokteyl nerede içilir? Buyrun, cevaplar.

    Hazırlayan: Itır Yıldız

    Fotoğraflar: Eren Aytuğ /Can Sarıçoban

    Kokteyl geçmişinin ve ona olan talebin arttığı ve azaldığı zamanların izini Amerika’da sürüyor olsaydık, karşımıza Douglas Tirola’nın ‘Kokteyl Kralı’ lakaplı miksolojist Dale DeGroff gibi işin ehli isimlerle çalışarak hazırladığı ‘Hey Bartender’ adlı belgeseli çıkardı. Böylece 1860’lardan bugüne revaçta olan kokteyllerden mekanlara ve müşteri profiline kokteyl kültürü geçmişinin ışığında bir değerlendirme yapma şansımız olurdu.

    New York’un yaratıcı alanda pek çok trendi belirleyen bir başkent olduğunu hesaba katarsak, İstanbul’da da özellikle 2013’ten bu yana taze meyveler, ev yapımı şuruplar ve üst sınıf içkilerle kaliteli kokteyl sunma girişiminin neden revaçta olduğunu anlayabiliriz. İstanbul yeni yeni beliren kokteyl barlarıyla böylesi bir keşfin peşine düşenlerin yüzünü güldürmeye başladı. Kokteyl odaklı adreslere bir de yerleşmiş restoran-barlardaki eğitimli miksolojistlerin elinden çıkan ve sezonluk yenilenen menüler eklenince seçenekler çoğalıyor. Kentin en iyi kokteyllerini radarımıza aldık; şimdi eteğimizdeki taşları dökme zamanı.

    En yeni duraklar

    5 Cocktails & More

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546758/640xauto.jpg)

    Asmalımescit’in yıldızı söndü sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gece hayatı ve eğlence dünyasındaki deneyimlerini birleştiren Oben Budak, Alexandre Kokoskeriya ve Berti Palambo’nun işletmeciliğini yürüttüğü 5 Cocktails & More, kentin en yeni kokteyl barı. İstanbul gece hayatına birçok eğlence mekanı kazandıran ve Türkiye’de kokteyl kültürünü başlatan isimlerden Cengiz Bazarbaşı yönetimindeki mekanda kokteyller; miksolojistler Şener Baytar, Serhat İleri ve Özlem Mut’a emanet.

    Ne denemeli?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546761/640xauto.jpg)

    Tekila, portakal likörü, mango püresi, lime suyu, ev yapımı chili sos ile hazırlanan Cursed Vespucci; beyaz rom, portakal likörü, lime suyu, jalapeno turşu suyundan oluşan, shaker’da bol buzla soğutulan Like It Or Not; içeriğinde votka, İtalyan bitteri, bir dal biberiye, bir dilim zencefil, portakal suyu, limon suyu olan Aperitivo Di Rosmarino mekanın en iddialı kokteylleri. Menüde 30 çeşit imza kokteylin yanı sıra klasik haline gelmiş kokteyllerin orijinal ve yeni nesil versiyonları da yer alıyor.

    Asmalımescit Mah. Müeyyet Sok. No.5, Beyoğlu

    Alexandra Cocktail Bar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546770/640xauto.jpg)

    Her sezon kentin farklı bir semti yeme-içme ve eğlence sahnesinde yükselişe geçiyor; Topağacı’nın ardından Arnavutköy de kıpırdanmaya başladı. La Capria Bosphorus Oteli’nin girişinde konumlanan Alexandra Cocktail Bar, çiçeği burnunda mekanlardan biri. Boğaz hattının bu yeni siması, Yiğitcan&Onurcan Gençer kardeşlerin markası ‘Twins Cocktail Lab’ın imzası kokteyller sunuyor.

    Ne denemeli?

    Mekanın konsept ve işletme danışmanı şef Bilal Mert’in önerisi Knock! Knock!; tekila, kırmızı (rosso) vermut, lavanta şurubu, bitter ve likörle hazırlanan bir kokteyl. Cin sevenler; cinin yanı sıra pancar tozu, fesleğen, limon suyu ve salatalıkla yapılan Anti Hero’ya şans vermeli. Yiyecek tarafında ise bu tatlarla uyum sağlayan deniz mahsulü küçük atıştırmalıkların yıldızı parlıyor. Tüm kokteyller 35 TL.

    Arnavutköy Cad. No.50, Beşiktaş

    0212 287 58 48

    Efendi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546776/640xauto.jpg)

    Mahalle barı fikri ve atmosferiyle kısa sürede müdavimlerini yaratan mekan Topağacı’nda konumlanıyor. Efendi, Kıvanç Kasar’ın ilk işletmecilik tecrübesi olduğu için burayı açmadan önce Aheste ve Alex’in Barı gibi farklı yerlerde deneyim kazanmak istemiş. Barda Uğur Tekebaş, mesleki tecrübe ve kır sakalları sebebiyle namı diğer Dede var. İçeriye girdiğiniz an sizi karşılayan ahşap ve endüstriyel tasarım birlikteliğinin (Hasan Sefa Sofuoğlu imzalı) davetkar olduğunu söylemek gerek. “İki çift laf edelim” hissini farklı kokteyllerle taçlandırmak istiyorsanız, müzik muhabbete mani olmuyor. Hafta sonu tempo biraz daha yükseliyor, yine de mahalle barı olduğundan ses limitinde bir Beyoğlu özgürlüğü beklemeyin.

    Ne denemeli?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546782/640xauto.jpg)

    Menü, yaza doğru sezonluk meyvelere göre tekrar yenilenecek. Şu an dokuz adet imza kokteyl, altı tane de klasiklerden var. Ferah bir arayıştaysanız ve uzun bir gecenin başındaysanız, açılışı Ak Sakallı ile yapabilirsiniz. İçinde ayva dilimleri ve ıhlamurun belli bir süre bekletildiği cin; limon suyu ve bal şurubu ilaveleriyle servis ediliyor. Cin ve zencefilli tonikle hazırlanan Bahçe Cini de hafif ve lezzetli bir seçenek. Keep The Spice’ta ise içinde kekik bekletilip biberiye, bal ve limonla karıştırılarak servis edilen viski bulunuyor. Sırasıyla denenebilir. Kokteyl fiyatları 30 TL. İçkinizin yanında leblebi ve turşu atıştırabilirsiniz.

    Teşvikiye Mah. Hacı Emin Efendi Sok. No.28/A, Şişli

    House of Hops & Barley

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546785/640xauto.jpg)

    Tektekçi’nin kurucu ortağı Berti Palambo ile Gripin'in solisti, müzisyen Birol Namoğlu’nun girişimi House of Hops & Barley, Türkiye’de görüp görebileceğiniz en çeşitli viski ve bira seçkisine ev sahipliği yapıyor. Mekanda 140 çeşit viski ve 105 çeşit bira bulunuyor. Viski çeşitleri, eşlikçileri ve sunumu üzerine çok kafa patlatılmış. Tat değerlendirme üzerine uzmanlığı da olan şef Ömer Bozyap, tüm viski ve biraların tadına bakıp, içeriklerini okuyarak yemek ve atıştırmalık eşleştirmeleri oluşturmuş. Ayrıca daha fazla viski çeşidinin tadılabilmesi için menüde Journey adını verdikleri bir seçenek mevcut. Buradaki amaç, yüksek fiyatlı bir viskiyi de sunabilmek.

    Ne denemeli?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546794/640xauto.jpg)

    Mekan kendisini viski ve bira barı olarak konumlandırsa da, viskili kokteylleriyle de revaçta. Burbon, ev yapımı tarçın şurubu ve portakal kabuğuyla hazırlanan No.1 ve kekikle tütsülenmiş No.3 mekanın en çok rağbet gören imza kokteylleri. Klasiklerden Whisky Sour es geçilmemeli. İmza kokteyller 40, klasik kokteyller 35 TL. Sek viskide fiyatlar artıyor.

    Tomtom Mah. Akarsu Sok. No.5, Beyoğlu

    Külhanbeyi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546800/640xauto.jpg)

    Kokteyl kültüründe klasik çizgiden hoşlananlar buraya! Mekanın sahibi ve barmen Kevin Patnode, iki yıl boyunca House Group bünyesindeki Nopa’nın bar şefi olarak çalışıp, geçen yılki World Class Türkiye yarışmasında birinci olduktan sonra tamamen kokteyle yönelmek istediğine karar vermiş ve ocak 2016’da burayı açmış. Kevin’ın sade fakat kendi tabiriyle en çok teknik gerektiren kokteyller konusundaki özeni ve titizliğiyle Uyan da Balığa Gidelim, İç Güveysinden Hallice, Balkonsuz Ev Göbeksiz Erkek Olmaz diye isimlendirdiği esprili imza içkileri hoş bir denge oluşturuyor.

    Önemli not: Mekan sadece 24 kişi alıyor; hafta sonu rezervasyon yapılmıyor.

    Ne denemeli?

    Açılışı klasik bir kokteylle yapmaya ne dersiniz? İlk içkiniz cin martini olabilir. Cin ve martini, Kevin’ın deyişiyle tertemiz bir renge dönüşünceye kadar buzlarla karıştırılıyor. Vermut, bergamot bitter, portakal bitter ilave edilip ehlikeyifte servis ediliyor. Böylece dilerseniz kadehe istediğiniz miktarda doldurup aheste aheste içebiliyorsunuz. Kokteyl fiyatları 30-35 TL. arasında değişiyor; sek içki isterseniz biraz daha artıyor.

    Asmalı Mescit Mah. General Yazgan Sok. No.3/B, Beyoğlu

    0212 2459515

    En iyi kokteyllerin izinde

    Alancha

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546812/640xauto.jpg)

    Şef Kemal Demirasal; Anadolu mutfağını modern ve sıradışı bir yemek deneyimine dönüştürme serüvenini özgün kokteyl sunumlarıyla pekiştiriyor. Sırtını tümüyle moleküler gastronomiye yaslamadan yaratıcılığını konuşturan, mutfağını genç şef adaylarıyla bir laboratuvara dönüştüren Demirasal’ın, mutfaktaki tekniklerle miksolojiyi bir araya getirdiği kokteyllerinden birini tatmadan Alancha’dan ayrılmak büyük bir hata. Zira cin ve tahin, viski ve portakal tuzu gibi yan yana gelmeyeceğini düşündüğünüz lezzetleri keşfetmek küçük mutlulukların en güzelleri arasında.

    Ne denemeli?

    Hurma ile demlendirilmiş konyak, karamelize elma suyu, balkabağı şurubu, Amasya elması ve tarçınla hazırlanan Harvest of Amasya; zencefil likörü, cin, tahin, pekmez ve ekşi sostan oluşan G’s Fizz denemeniz gereken imza kokteyller. Fiyatlar 45 TL.

    Maçka Kempinski Residence Hüsrev Gerede Cad. Şehit Mehmet Sok. No.9, Maçka

    0 212 261 35 35

    Alex’in Yeri

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546821/640xauto.jpg)

    İstanbul’da kusursuz hazırlanmış klasik bir kokteyl içmek için belki de keşif yolculuğunuza buradan başlamalısınız. Miksolojist Alex Waldman ev yapımı şuruplar, bitter’ler ve likörlerle içkileri hazırlarken tıpkı barmen kılığına girmiş çılgın bir bilim adamını andırıyor. Şu an kentin farklı mekanlarında barmenlik yapan onlarca kişiye ilham olmuş bu adam, Asmalımescit’teki küçük ama karizmatik adresinde hem yaptığı karışımlar hem de sohbetiyle çok popüler. Gecenin ilerleyen saatlerinde bu mütevazı bar kalabalık ve kaotik bir yere dönüşebiliyor. Bu yüzden tavsiyemiz kokteylinizi içmek ve Alex’le sohbet etmek için buraya akşam saat 18.00 civarı uğramanız.

    Ne denemeli?

    Alex’e göre barmenlik tabii ki teknik bilgiler ve ustalık gerektiriyor. Ama nihayetinde bu bir sanat türü. Denge, tatlı ve ekşinin uyumu öz felsefesi. Öncelikli tercihiniz Alex’in ustalaştığı klasik Old Fashioned ya da Daiquiri kokteyllerinden yana olabilir. Gerisi, gecenin seyrine; keyfinize ve muhabbetin ilerleyişine kalmış.

    Gönül Sok. 7B, Asmalımescit, Beyoğlu

    Gaspar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546827/640xauto.jpg)

    İki yıldır Karaköy’de hem akşam yemeği servisi hem kulüp atmosferiyle gece kuşlarını kendine çeken bir mekan Gaspar. Autoban imzalı modern iç tasarımı, yüksek tavanları ve geometrik ahşap panelleriyle özgün bir estetiğe sahip. 16.00 itibariyle gece 03.00-03.30’a kadar açık. Cuma ve cumartesi akşamları DJ performansları oluyor.

    Ne denemeli?

    Mesleğe 1988’de başlamış deneyimli bir barmen Ferda Şen. Votka, greyfurt ve kızılcıkla hazırlanan Bitter Gold tercihini votkadan yana kullanmayanların bile severek tüketebileceği bir kokteyl olmuş. Şen, Türkiye’ye yeni cin çeşitlerinin girmesiyle beraber cinli içkilere de rağbetin olduğuna dikkat çekiyor. Biberiyede demlenmiş, orman meyveleri ve kekikle servis edilen cinli kokteyller çok tutuluyor. Tüm imza ve klasik kokteyller 35 TL.

    Necati Bey Cad. Arapoğlan Sok. No.6, Karaköy

    0 212 293 66 60

    Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546830/640xauto.jpg)

    2014’ün nisan ayında açılan Geyik, İstanbul’un ‘kokteyl bar’ eksikliğini gideren öncü mekanlardan biri. İçeriye girdiğiniz anda burnunuza çarpan mis kahve kokusuyla davetkar barı sizde hemen bir fincan kahve ya da bir kadeh kokteyl ısmarlayıp sohbete koyulma isteği uyandırıyor. Burada yalnız takılmanın keyfi de başka çünkü karşınızda çok güler yüzlü, muhabbetli ve kokteyl üzerine sormak istediğiniz tüm soruları yanıtlamaya hevesli bir ekip var. Saat 17.00’den itibaren dileyin hangi kokteylden dilerseniz. Menüde yer almayan, istek veya merak dahilinde hazırlanan çeşitler de söz konusu!

    Ne denemeli?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546845/640xauto.jpg)

    Barmen Fatih Koçak, Polonya’da likit gıda, miksoloji okumuş. Bu eğitimin üzerine İtalya’da tamamen botanik, menüsü olmayan, doğaçlama kokteyllerin sunulduğu bir bar tecrübesi ekleniyor. Dolayısıyla bitki bilgisini konuşturduğu bir dükkan burası; burada kokteyl serüveninin ucu açık. Yorgun düştüğünüz bir iş günü sonrası ilkin mekanın imza kokteyli Cable Car’a şans verin. İçinde siyah ve beyaz rom, portakal likörü ve limon suyu var; tarçına bulandırılmış bardak sunumu bu tadı tamamlıyor. Cin tonik seven The Mountain’ı da sever. Cin, dağ kekiği, fesleğen ve Çin usulü demlenmiş kokteyl bir çay var içinde. Esas denemeniz gereken ise Captain Pumpkin. İçinde bal kabağı ve vanilya çubuğunun bulunduğu içkinin perde arkasında ciddi bir gastronomik uğraş var. Bu kokteyl için önce Osmanlı kabak tatlısı yapılıyor diyelim sadece, size tatması kalsın. Kokteyllerin fiyat aralığı 30-35 TL.

    Cihangir, Akarsu Yokuşu No.22, Beyoğlu

    Lucca

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546851/640xauto.jpg)

    Gün boyunca sakin bir bistro, geceleri ise loş ışıklı bir parti mekanına dönüşen Lucca, 11. yılını geride bırakmasına rağmen cömert bardaklarda sunulan imza kokteylleri ve ortamıyla şehrin kayda değer adreslerinden. Yılda üç kez kokteyl menüsü değişiyor, her çarşamba haftanın kokteyli belirleniyor. Bar şefi Mehmet Şahin, 11 yıldır burada çalışıyor.

    Ne denemeli?

    Açılışı bakır bardakta servis edilen Kassandra ile yapabilirsiniz; içinde tütsülenmiş lavanta ve karahindibağı kökleriyle hazırladıkları şurubun yanı sıra ekstra yıllandırılmış rom, liçi likörü ve lime suyu bulunuyor. Havalar ısındıkça daha çok rağbet göreceği aşikar; Plasebo içindeki cin, damla sakızı likörü, fesleğen, bol zencefil; turunç, portakal, mürver çiçeği ve yumurta akı ile yapılmış sosuyla cazip bir seçenek. Biraz daha sert ve baharatlı bir tada kaçmak isterseniz Make Me Crazy adlı kokteyli deneyin: Tekila, portakal likörü, aperol, yumurta ile hazırlanıyor. Bardağın etrafında kristalize edilmiş zeytin, ısırgan tohumu, kurutulmuş ekmek ve pul biber ile hazırladıkları ve adını izafiyet teorisi koydukları bir baharat bulunuyor. Kokteyllerde fiyat aralığı 35-40 TL.

    Cevdet Paşa Cad. No.51, Bebek

    0 212 257 12 55

    Mitte

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546860/640xauto.jpg)

    2015 sonbaharında Karaköy’de açılan Mitte de yemek servisiyle kokteyl barı birleştiren adreslerden. Yüksek tavanlı, sade ve şık mekanın bir cephesini boydan boya kaplayan barından ve miksolojiden Taner Özkan sorumlu. Turizm ve Otelcilik okuduktan sonra İngiltere’de miksoloji eğitimi alan; bir süre İngiltere ve Norveç’te çalışan Özkan, deneyimlerini ve yeni keşiflerini şimdi Mitte müşterileriyle paylaşıyor.

    Ne denemeli?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546866/640xauto.jpg)

    Tam baharlık bir seçenek Köknar Julep; içinde köknar balı, çam reçinesi, çam sakızıyla hazırladığı bir şurup, burbon viski, lime suyu ve naneden oluşuyor. Yine viskiden gitmek isteyenler için viski, kan portakalı ve likörle hazırlanan Rob Roy da önerilebilir. Tropikal bir kokteyl mi tercih ederdiniz? Öyleyse içeriğinde falernum (Acıbadem, rom ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bir karışım), rom, taze ananas suyu ve angostura bitter olan ve en son ananas yaprağıyla süslenen Kon Tiki sizin kokteyliniz olabilir.

    Kemankeş Karamustafa Paşa, Baş Cerrah Sok. No.1, Karaköy

    0 212 243 74 68

    Münferit

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546869/640xauto.jpg)

    Kentin popüler restoran ve barı Münferit, İstanbullular kadar gezginlerin ve expat’ların da favori adreslerinden biri. Saatler ilerledikçe yemek ortamı yerini bar atmosferine bırakırken, hafif müziklerin temposu artıyor.

    Ne denemeli?

    Lohusa şerbetinden kokteyl yapılır mı? Yapılırmış. Barmen Erdem Güner, belki de bizi şaşırtmak istediğinden önce cin ve lohusa şerbeti karışımı Manboobs hazırlıyor. Bizim en sevdiğimiz ise Sam RossPenicilin. Küp zencefil limon suyunda eziliyor; bal şurubu ekleniyor (Bal Sivas’tan geliyor); isli viski ve single malt ile karıştırılıyor. Tüm kokteyller 38 TL.

    Yeni Çarşı Cad. No.19, Galatasaray, Beyoğlu

    0 212 252 50 67

    Lacivert

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546875/640xauto.jpg)

    Anadolu Yakası Boğaz hattının artık yerleşmiş, en iyi restoranlarından biri olan Lacivert; muhteşem manzaraya nazır ortamında aynı zamanda şehrin en iyi kokteyllerini sunuyor. Daha önce Kemancı, Balans, Kiki; Dedeman, Rixos ve Sheraton’da çalışmış ve bu yıl DBCMasters Türkiye Kokteyl Şampiyonası’nda hazırladığı kokteyli Fiona ile finale kalan isimlerden biri olan Baran Tuncay, mekanın bar şefi.

    Ne denemeli?

    Tuncay, kokteyli Fiona’nın tam bir aperitif olduğunu söylüyor. Rom, şeftali likörü, votka, salatalık, taze kekik, ayva ve portakal suyuyla hazırlanan karışımın üstüne müşterinin arzusuna göre bir hafta rom içerisinde bekletilmiş lavanta ile elde edilen esanstan sıkılıyor. Tatlı-ekşi tadıyla ön plana çıkan; viski, turunç likörü ve çarkıfelek meyvesi ile hazırlanan Scotch Passion; özel nane sos, sakız reçeli ve karamelize edilmiş romla hazırlayıp, üzerini çikolata parçalarıyla kapladığı Mojito Mastic Tuncay’ın mekanda en çok tercih edilen diğer imza kokteylleri.

    Anadolu Hisarı Mah. Körfez Cad. No.57, Beykoz

    0 216 413 37 53

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler