Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbullular haftasonu oraya kaçıyor

    Şehir stresinden kaçmak isteyen İstanbullular huzuru Sapanca'da buluyor... Biraz yeşil görmek; egzoz dumanı, hava kirliliği ve gürültüden uzak kalmak için en iyi rotalardan biri de Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı oluyor. İşte Sapanca Gölü manzarasına karşı huzur bulmak isteyenlerin tercihi olan küçük ilçeden muhteşem kareler...

    Kalabalık, trafik, iş stresi derken özellikle İstanbul’da yaşayanlar şehrin yorucu etkilerinden uzaklaşmaya adeta ihtiyaç duyuyorlar. Biraz yeşil görmek; egzoz dumanı, hava kirliliği ve gürültüden uzak kalmak hem ruhunuzu hem de bedeninizi yenileyecek bir etki yaratır. Özellikle çocuklar için dört duvardan ibaret olan şehirden uzaklaşmak, biraz koşup oynanacak bir ortamla karşılaşmak çok keyifli olabilir. İstanbul’un yoğun stresi, trafiği ve gürültüsünden kendi arabanızla bir kaç saat içinde uzaklaşabileceğiniz noktalardan en popüleri de Sapanca’dır.

    Adapazarı – Sapanca karayolu üzerinde ve Adapazarı’na 12 km. mesafede bulunan sakin ortam, şehir hayatından yorulan günü birlikte olsa doğaya karışmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

    Toplam alanı 27 hektarın üzerinde olan İl Ormanı Tabiat Parkı, 1983 yılında mesire yeri olarak oluşturulmuş, 2011’de ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tabiat Parkı’ olarak tescil edilmiş.

    Dört mevsim ayrı güzel olan bu yerde Sapanca Gölüne karşı doğanın arasına karışarak bol oksijenli bir gün geçirebilir, mesire yerinde bulunan ağaçlarda yeşilin her tonunu görebilirsiniz.

    Tabiat Parkı'nda Meşe, Karaçam, Sarıçam, Kızılçam gibi bir çok ağaççık bulunurken Dişbudak ve Akçaağaç gibi üst tabaka ağaçları da görmek mümkün.

    Tabiat Parkı civarında ise Yaban kedisi, Şahin, Doğan, Atmaca, Tavşan, Tarla Kiraz Kuşu gibi başlıca hayvan türleri de yer alıyor.

    Uzun süre kalmak isteyenler bungalov evlerde doğa ile iç içe güzel günler geçirebiliyor.

    Sapanca Gölüne hakim bir yükseklikte olan Milli Park'ta günü, ailenizle güzel bir gün batımı izleyerek tamamlayabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler