Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'da doğanın keyfini yaşayabileceğiniz 5 yer

    Hem İstanbul'un yoğun temposundan sıyrılabileceğiniz, hem de uzun yolculuk yapmadan doğaya ulaşabileceğiniz yerler arıyorsanız bu liste tam size göre. İşte hafta sonu için güzel planlar yapabileceğiniz, gürültüden uzak İstanbul'un keyfini yaşayabileceğiniz 5 yer...

    ATATÜRK ARBORETUMU

    Belgrad Ormanı'nın yer aldığı doğayla iç içe arazide bulunan Atatürk Arboretumu, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne ait bir araştırma alanı olmakla birlikte özellikle hafta sonu İstanbulluların gözdesi oluyor.

    Doğa yürüyüşü yapmak, fotoğraf çekmek veya farklı ağaç türleri hakkında bilgi sahibi olmak için Atatürk Arboretumu'na gelen İstanbullular özellikle sonbahar aylarında muhteşem bir manzarayla karşılaşıyor. Hacıosman metro durağından hareket eden 42HM kodlu Bahçeköy otobüsünü kullanarak yaklaşık yarım saatte Atatürk Arboretumu'na ulaşabilirsiniz.

    EMİRGAN KORUSU

    Boğaziçi'nin Avrupa yakasında yer alan Emirgan, Sarıyer ilçesinde yer alıyor. Rumelihisarı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yakın mesafede bulunuyor. Özellikle bahar mevsiminde gerçekleşen lale festivaliyle rengarenk bir görünüme kavuşan Emirgan, ailelerin yanı sıra aşıkların da uğrak rotası haline gelmekte. Taksim-Sarıyer arasındaki rotada sefer düzenleyen toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz Emirgan Korusu'nun içinde Mısır Hidivliği ailesine mensup İsmail Paşa'nın 19. yüzyılın sonlarında yaptırdığı ve bugün de kullanılmakta olan Sarı Köşk yer alır.

    GÜLHANE PARKI

    19. yüzyılda çehre değiştirmeye başlayan İstanbul'da Sultan Abdülmecit döneminde açılan ve Tanzimat Fermanı'nın da ilan edildi yer olan Gülhane Parkı, 1912'de resmen halka açık bir park haline dönüştürüldü. Daha sonraları hayvanat bahçesi olarak da hizmet veren park, günümüzde kentin tam kalbinde en önemli yeşil alanlardan biri olma özelliği taşımaktadır. Gülhane Parkı'na, Sarayburnu, Gülhane tramvay durağı ve Sirkeci'den giriş yapabilirsiniz. 100.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Gülhane parkıda farklı türde ağaç ve çiçekler de bulunmakta.

    IHLAMUR KASRI

    Beşiktaş ilçesi sınırları içinde bulunan ve içinde yer aldığı bölgeye adını veren Ihlamur Kasrı, Sultan Abdülmecit döneminde merasim köşkü olarak kullanılmak amacıyla mimar Nigoğos Balyan'a yaptırılmıştır. Günümüzde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Ihlamur Kasrı aynı zamanda bahçesiyle de İstanbullulara hizmet vermekte.

    MAÇKA DEMOKRASİ PARKI

    Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş alanda yer alan Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'un en ünlü yeşil alanlarından biridir. Bir zamanlar evsizlerin yaptığı küçük barakaların bulunduğu ve "Cadılar Evi" olarak bilinen Maçka Demokrasi Parkı, günümüzde özellikle de hafta sonu şehrin en kalabalık yeşil alanlarından biri olma özelliği taşıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler